Yaşam Bisiklete binmek Paris'te 'şık' oldu

Bisiklete binmek Paris'te 'şık' oldu

Paylaş
Bisiklete binmek Paris'te 'şık' oldu

Takım elbiseli ve şık elbiseler içindeki Parisliler, günlük ulaşım için artık bisikleti tercih ediyor. 2007 yılından bu yana, Paris'te bisikletli sayısı yüzde 41 oranında arttı

Eskiden çok az Parislinin bisiklete bindiği başkent sokaklarında, Velib bisiklet kiralama sisteminin beş yıllık mücadelesi sonuç verdi ve bisiklete binmek moda oldu.

Haberin Devamı

15 Temmuz 2007'de 18 bin bisiklet ve 1200 durakla hayata geçen, Parislilerin 29 Euro'ya üye olabildiği sistem; bugün 23 bin 500 bisiklet ve 1400 durağa ulaştı. Beş yılda Paris'te bisikletli sayısı yüzde 41 oranında arttı ve 130 milyon kişi bisikletle yolculuk yaptı. Resmi rakamlara göre ise 700 bin Fransız, bisikletle işe gitmeyi tercih ediyor.

Haftada 2-3 kez bisiklet kiralayan 28 yaşındaki Marion, "Bisiklet kiralamak, Paris'teki en kolay ulaşım biçimi" derken; 22 yaşındaki Valentine, "Motosiklet ve bisiklet kullananlar artık birbirine alıştı. Birbirimize saygı gösteriyoruz" dedi. Le Parisien ise "Bu girişim, bisikletin haftasonu hobisinin ötesinde önemli bir ulaşım aracı olduğunu ispatladı" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Der Spiegel'in haberine göre; Velib yetkilisi ise günde 110 bin Velib yolculuğu yapıldığını açıkladı.

Londra'da ise ulaşımından sorumlu Transport for London (TFL) ise 2008 yılında Londra yollarının bisikletle seyahat edenler için güvenli olmadığı gerekçesiyle bisiklet kullananlar; gerek yaya, gerekse sürücüleri uyarmak için yeni bir kampanya başlatmıştı. Bu doğrultuda; bisiklet kullananların güvenliğini sağlamak için 3 milyon sterlin yatırım yapıldı.