Spor Birinci raunt berabere

Birinci raunt berabere

Paylaş
Birinci raunt berabere

Bernabeu'daki ilk randevuda Real Madrid ile Barcelona ligde puanları paylaştı. İki süperstar Messi ve Ronaldo'nun penaltı golleri sonucu belirledi. Şimdi gözler çarşamba günü oynanacak Kral Kupası finaline çevrildi.

Dünyanın merakla beklediği dört maçlık Real Madrid-Barcelona eşleşmesinin ilk karşılaşması dün gerçekleşti... Ligdeki mücadele, 5-0’lık ilk maçın aksine karşılıklı ataklarla geçerken goller ikinci yarıda geldi. 53’te Villa’nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı, Messi gole çevirdi: 0-1. Bu pozisyonda rakibini düşüren Raul Albiol, kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve Beyaz Şimşekler büyük sıkıntı içerisine girdi.

Haberin Devamı

Yıldızlar ilkleri yaşadı

Ancak Mourinho vazgeçmedi ve 10 kişi kalmasına rağmen Adebayor gibi önemli bir yıldızı da sahaya sürmesini bildi. 81’de Marcelo’nun düşürülmesi sonucunda hakem Fernandez yine penaltı noktasına yöneldi. 10 kişi kalan Real Madrid kazanamasa da, Cristiano Ronaldo’nun golüyle beraberliği sağladı: 1-1. Messi ilk kez Mourinho’nun çalıştırdığı bir takımın filelerini havalandırırken, Ronaldo da Barcelona’ya kariyerindeki ilk golünü attı. Ligdeki 8 puanlık fark değişmezken, şimdi herkes çarşamba günü oynanacak Kral Kupası finalini beklemeye başladı.

El Clasico’dan notlar...

*Maçın hakemi Fernandez, daha önce Real Madrid lehine 10, Barcelona’ya ise 2 penaltı vermişti. Dün bu sayı, Katalan ekibi adına 3, ev sahibi adına 11’e çıkmış oldu.

Haberin Devamı

*Barcelona’da uzun süredir sakat olan Carles Puyol, 11’de başladığı maçın ikinci yarısında sakatlanıp, yerini Keita’ya bıraktı.

*İlk maçta 11’de forma giyen Mesut Özil, yedek soyunduğu mücadelenin 56. dakikasında Benzema’nın yerine sahne aldı.

*Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, takımının başındaki 50’nci karşılaşmasına çıktı.

*İspanya’daki ahtapotlar İker ve İniesta’nın tahminlerinden birininki tuttu. İker maçın berabere sonuçlanacağını, İniesta ise Real’in kazanacağını belirtmişti.