Yaşam Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı

Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı

Paylaş
Biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı

Adıyaman’da tornacılıktan emekli olan Mahmut Kara (53), biriktirdiği 10 bin kitapla sahaf açtı. Şu anda 100 bin kitabı olan Mahmut Kara, küçükken okuduğu için babasından dayak yemesine rağmen kitap sevgisinin bitmediğini aksine arttığını söyledi

İlkokulu 3’üncü sınıfta terk eden Mahmut Kara, emekli olduktan sonra tornacılığı bıraktı. Mahmut Kara, küçüklüğünden beri ilgi duyduğu sahafçılık için 10 bin kitap biriktirdi. Mahmut Kara, biriktirdiği kitaplarla Eskisaray Mahallesi’nde dükkan açıp kentin ilk sahafçısı oldu.

Mahmut Kara kitapları çok sevdiğini belirterek "Emekli olduğum mesleğim tornacılık, bir sanattır. Heykeltıraş nasıl bir şekil veriyorsa tornacı da demire istediği şekli verir. Çocukluktan beri bir kitap sevgisi vardı içimde, kitap okumayı çocukluğumdan beri severim" dedi.

'BABAM KİTAPLARI YAKARDI'

Kitap okuduğu için babasından dayak yediği halde okuma alışkanlığından vazgeçmediğini ifade eden Mahmut Kara, "O zamanki çizgi romanlar yüzünden babamdan çok dayak yedim, kitaplarımı yırtıp sobaya attı, yaktı ama bende kitap sevgisi babam öyle yaptıkça daha çok büyüdü. Adıyaman’da bu dükkanı açtım. İlk açtığım zaman 10 bin civarında kitabım vardı, şu an yaklaşık 100 bin kitap var. Bir şeyi merak edersen nereden öğreneceksin, nereden bileceksin. Mecburen kitaplar sana yol gösterecek, neyi merak ediyorsan o sana veriyor. Okumazsan, kitabı sevmesen bu işi yapamazsın. Şu an bu işi severek yapmazsan, kitabı sevmesen, para dersen zaten yapamazsın. Bu işte maddi yönden pek bir şey artıramazsın, sadece kitabın artar" dedi.

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA)

Haberin Devamı