Serhan Sokulgan Bir yıl daha biterken...
HABERİ PAYLAŞ

Bir yıl daha biterken...

Haberin Devamı

Yıl sonunda hepimiz aynı cümleyi iç çekerek kurarız ya "Bu yıl nasıl geçti anlamadık" diye. Hakikaten de su gibi akan bir yıl daha oldu. Acısı tatlısı ve cebimize koyduğumuz umutlarımızla yeni seneye heyecanla hazırlıklar yapıyoruz. 2017 yılına maalesef Reina katliamı nedeniyle çok keyifli ve güzel bir enerjiyle giremedik. Etrafımda birçok insandan duyduğum tek şey de bir an evvel 2017'nin bitip 2018 yılının gelmesi.

Aslında her sene yeni bir sınav, yeni bir tecrübe ve güzelliklerle alınan bir yaş daha demek. Bu akışta yaşadığımız sevinçler ve güzellikler yanımıza kar kalıyor sadece.

Bir yıl daha biterken...

Bu yıl Türkiye genelinde ve İstanbul'da sokakta yapılan yılbaşı kutlamaları güvenlik önlemi amacıyla maalesef iptal oldu. Hatta bazı mekanlar kapılarını açmayıp Cumartesi kutlama yapacak.Çevremde ne kadar insan varsa yeni seneyi ailesi ya da arkadaş grubu ile evde karşılamayı tercih ediyor. Televizyon kanalları da programlar konusunda oldukça eğlenceli ve hareketli bu yıl. Evde sevdikleri ile beraber tombala oynama heyacanı yaşayanları bile biliyorum.
Yarın gece için program yapmayıp spontan yaşamak isteyenler de çoğunlukta. Ne söylersek ve hissedersek o olur derler ya hep; ben de diyorum ki "Canım 2018 hepimize tüm güzelliklerinle ve iyiliklerinle beraber geleceğin için sana şimdiden teşekkür ediyoruz.

BU YILBAŞI BİRÇOK SANATÇI ÇALIŞMIYOR

Ünlü ünsüz sanatçıların en önemli gecelerinden biridir yılbaşı akşamı çünkü yeni yıl gecesi en yüksek fiyatla iş aldıkları gecelerden biridir. Kıbrıs ve İstanbul'da birçok otel yılbaşı gecesine organizasyon ve program koydular. Ancak geçen seneye oranla işletmeler ve oteller bu yıl sanatçı çıkarmayıp daha soft kutlama programları koymayı tercih etti.

MÜZİK LİSTELERİ İÇİN BİTMEYEN SIRALAMA SAVAŞLARI

2017 biterken müzik liste sıralamaları da tek tek açıklanıyor. 2017'nin en çok dinlenen, tıklanan ismi ya da en çok satan ismi diye açıklanan bu listelerin bazı verileri olsa da netliği konusunda kafamda soru işaretleri oluşuyor. Bu yıl ön planda olan birçok şarkıcı kendi sayfasından bu verilerin bazılarından çıkan sonucu ilan ettikten sonra tartışma kazanı hunharca kaynamaya başladı.

Bir yıl daha biterken...

Sonuç ne olursa olsun bu liste savaşlarında birbirine laf atanlar ve sosyal medyadan laf sokanlar maalesef mahalle kavgasından farklı bir imaj çizmeyip kötü bir resim sergiliyor. MÜ-YAP, YouTube,Telifmetre kurumlarının listeleri başta olmak üzere açıklanan ve devam eden bu listelere artık ne kadar itibar edileceğine herkes şaşırmış durumda. Halbuki müzik bu kadar kavgaya gücü olmayan özel ve naif bir şey.

HARUN KOLÇAK ANISINA KEDİ EVLERİ

İstanbul'un bazı mahallelerinde sokak hayvanlarına daha bir özenle bakılıyor. Eskiden hiçbir kapı önünde kedi ve köpek mama, su kapları yoktu. Bu nedenle son yıllarda bu manzaralarla karşılaşınca daha çok mutlu oluyorum. Semt olarak asla kategorize etmek istemem ama Cihangir'de yaşayanlar bazı semtler de olduğu gibi sokak hayvanlarına karşı biraz daha hassaslar. O kişilerden biri olan Sibel Benekli uzun yıllardır Cihangir'de Kısıtlı imkanlarına rağmen her sokak hayvanının yardımına ilk koşanlardan. Sibel Benekli müzisyen olmasına rağmen işlerinin arasında belediye ile sürekli iletişim halinde ve onların tedavisi için durumu sonuna kadar takip ediyor.

Bir yıl daha biterken...

Özellikle sokak kedilerine ev yapma konusunda çok uğraşan Sibel Benekli, Harun Kolçak'ın da vasiyetini yerine getirerek Cihangir'de belediye ile beraber kedi evleri projesini hayata geçirdi. Sibel sadece hayvanları beslemekle kalmayıp hasta ya da kaza geçirmiş tüm hayvanlarla da ilgileniyor, onları veterinere götürüyor. Ayrıca tüm yenidoğan yavrulara karma aşılarını yaptırıp onlara gözü gibi bakıyor. Sibel Benekli'nin bu hayvan dostluğuna yardım etmek isteyenler de çok uyguna yapılan tedaviler için anlaşmalı veterinere bağışta bulunabiliyor. Siz de Sibel Benekli'nin Instagram hesabını bir incelerseniz ne demek istediğimi daha da iyi anlayacaksınız ve muhakkak bir şeyler yapmak isteyeceksiniz.

YATAKLI SİNEMADA NELER OLUYOR?

Geçen gün duyduğum yataklı sinema açılışı oldukça dikkatimi çekti. İstanbul'da bazı sinema salonlarında geniş koltuk ve çiftler için birleşik koltuk seçimleri olsa da yataklı olanını ilk kez duydum. Güney Kore'de yaygın olan yataklı sinemalardan yola çıkılan konsepti yine Türkiye'de Güney Koreli şirket Cinemaximum sinema zincirini satın alarak İstinye Park'ta hayata geçirdi.

Bir yıl daha biterken...

İstanbul'da yataklı sinemada nasıl manzaralar ve haberle karşılaşırız bilinmez ama bir çiftin sınırsız patlamış mısır ile içeceğe ödeyeceği yataklı sinema keyfi 150 TL. Ayrıca film öncesi reklam yayınlanmıyor ve her seanstan sonra da çarşaflar değişiyormuş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder