A. Yavuz Kocaömer Bir yıl böyle geçti - 3
HABERİ PAYLAŞ

Bir yıl böyle geçti - 3

Haberin Devamı

Sevgili okurlarım, 2 hafta önce 1 yıldır bu köşede yayınladığımız yazıları gözden geçirmeye başlamıştık. Bu hafta da kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız haksız mı?

(04.07.2016)

Geçtiğimiz haftalarda Milliyet Gazetesi'nden Cemal Ersen kardeşimiz konuyu çok geniş bir şekilde inceledi. Biz de Paralimpik sporları ile ilgili görüşlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edelim. Yaptığı konuşmada federasyonlarımızı eleştiren Cumhurbaşkanımız, 2 önemli sporcumuzu danışman olarak yanına aldığını ve kolektif sporlarda bir adım atmamız gerektiğini açıkça dile getirdi. Ve ilave etti: "Bu konularda aslında bütün federasyonlarımızın çok daha ciddi bir şekilde işe eğilmesi lazım."

Birçok engelli spor federasyonunda sorun var

Sayın Cumhurbaşkanım, spora gönül vermiş biri olarak sizinle aynı fikirde olmamamız mümkün değil. Ama, bir küçük eksikliği dile getirmemize de izin veriniz. Engelsiz sporlarında bahsettiğiniz neredeyse başı bozukluk, birçok federasyonun düzgün çalışmayışı, Engelliler Spor Federasyonları'nda da aynı şekilde devam ediyor. Özellikle de Bedensel ve Görme Engelliler Spor Federasyonu'nda.

Talimatınızı bekliyoruz

İçlerinde sadece Özel Sporcular Spor Federasyonu son senelerde büyük bir ivme kazandı. O da, başındaki başkanın ciddi ve bu spora gönül vermiş biri olmasından.

Size arz ediyoruz ki, Paralimpik oyunları bittikten sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı vasıtasıyla, özellikle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan, yukarıda bahsettiğimiz iki federasyonun hesaplarının, çalışan profesyonel personelin hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nun hem de mahkemelerdeki ceza ile sonuçlanan davalarının incelenmesi talimatını vermenizi bekliyoruz.

2020'ye daha iyi durumda olalım

Hiç değilse 2020 Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na kadar ülkemiz Paralimpik sporlarda da bugün geldiği yerlerden çok daha yüksek seviyelere çıkar. İsim vererek, gerek devlette konu ile ilgili kardeşlerimizi, gerekse federasyon çalışanlarını zor durumda bırakmak istemiyoruz.

Danışmanlarınızdan birini g&oml;revlendirseniz ve bizleri dinlerse, belki o zaman sizin talimatlarınızla engelliler sporunda çok daha düzgün seviyelere geliriz.

Engellilere hatalı denir mi?

08 ve 15 Şubat 2016 tarihli köşemizde yazdık. 08 Ocak 2016'da Antalya- Alanya'da düzenlenen Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı'na katılan Savunma Sanayi Müsteşarlığı ARGE ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikci konuşmasında şöyle demişti: “Benim şahsıma ait 6 çocuğum var, hanımımla beraber. Elhamdülillah hiçbirinde hata yok.”

Bu akla ve mantığa sığmayan konuşmasıyla ilgili olarak, kendisine yazılarımızla sorular sorduk. Mesela “Allah-ü Teala'nın yarattığı en değerli varlık olan insana ‘Hatalıdır' deme cesaret ve gücünü nereden alıyorsunuz? Bir başka ifade ile, Allah-ü Teala size göre hatalı işler mi yapıyor?” diye yazdık. Daha sonra, okuyucularımızdan yüzlerce mail geldi. Bunların bir kısmını yayınladık.

Unutulan bir şey yok

Sonuçta Ata Şenlikci'nin bir özür dilemesi gerektiğini hem okurlarımız, hem de biz ısrarla hatırlattık. Aradan geçen 2 ay içinde Ata Şenlikci'den ses çıkmadı. Herhalde bazılarının düşündüğü gibi, “Milletimiz balık hafızalıdır, nasılsa bu unutulur, geçer gider” dedi.

Oysa unutulan bir şey yok. Ancak devlette görev yapan insanlarımız, çoğunlukla özür dilemeyi bir zayıflık kabul ederler. Oysa hepimizin bildiği gibi, hatalı bir davranış veya sözümüzden dolayı özür dilemek bir erdemdir. Kendisine bir kez daha hatırlatıyoruz. Not: Bu yazı 3'üncü kez 04 Nisan 2016 tarihinde bu sütunlarda yayınlanmıştır. Bu beyefendiden hâlâ ses çıkmadığı için hatırlatmakta yarar gördük.

'Çocuklarım için yardım istiyorum'

Yüzde 40 engelliyim. 2 evladım var. Kızım 1'inci sınıfa başladı, oğlum 6’ncı sınıfa gidiyor. Engelli maaşım vardı ama 1 senedir alamıyorum, zor durumdayım. Beni 2 çocuğum ayakta tutuyor. Türkiye'ye sesleniyorum, çok zengin, burs verebilen, durumu iyi olan vatandaşlardan ricam çocuklarım okuyana kadar bizlere yardımcı olsunlar. Çocuklarım çok güzel oluyor, ben okuyabilseydim bu durumda olmazdım, büyüklerin hatasını çekiyorum.

Yeter Aycan / Samsun Tel: 0541 578 19 70

'Kitap rica ediyorum'


■ Kitaba ihtiyacım var. Okuduğunuz eski kitaplarınızı gönderirseniz çok sevinirim.

Barış Iğdız E Tipi Kapalı Cezaevi / Giresun

■ Cezaevindeyim. Maddi durumum çok kötü. Kitap okumayı çok seviyorum ama okuyacak kitabım yok. Okuduğunuz, okumadığınız kitapları göndermenizi rica ediyorum

Hüseyin Işık K 2 Tipi Kapalı Cezaevi 4.Koğuş Gülnar/Mersin

'İhtiyaçlarımız için destek verin'

■ Bir gözümden yüzde 20 engelliyim. 34 yaşındayım ve 4 yıldır cezaevindeyim. Daha 20 sene cezam var. Yardımlarınıza muhtacım, maddi ve manevi desteğim yok. Siz büyüklerime sesleniyorum, bana PTT aracılığıyla yardım yapabilirsiniz.

Serdar Pekdemir E Tipi Kapalı Cezaevi B-13 Koğuşu Merkez / Gümüşhane

■ 2 senedir cezaevindeyim, 15 yıl daha cezam var. Ailemin maddi durumu çok kötü, ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Siz değerli büyüklerimden spor ayakkabı, M beden eşofman takımı, kazak, pantolon, mont ve kitap rica ediyorum.

RUMUZ: Sessiz Çığlık E Tipi Kapalı Cezaevi D/5 Koğuşu / Adıyaman

'Kol saati yollar mısınız?'

24 yaşındayım. Gününü dört duvar arasında geçiren kader mahkumuyum. Kol saati rica ediyorum. Mektup yazıp arkadaş olmak isteyen tüm dostlardan mektup bekliyorum.

Oktay Mengüverdi 5 no’lu L Tipi K.C.E. E Blok E 11 Koğuşu Silivri / İstanbul

Sıradaki haber yükleniyor...
holder