Gündem 'Bir uçak için savaşa girilmez'

'Bir uçak için savaşa girilmez'

Paylaş
'Bir uçak için savaşa girilmez'

Dört gündür oğullarından gelecek müjdeli haberi bekleyen kayıp pilotların babaları konuştu

Suriye tarafından vurulan RF-4E ‘Phantom’ tipi uçaktaki Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’u arama çalışmalarında üçüncü gün geride kaldı. Ekipler denizin yaklaşık bin 300 metre derinliğinde olduğu tahmin edilen enkaza ulaşmak için yoğun çaba sarf ediyor.

HAVA ENGELİ

Rüzgâr ve yağmur bölgedeki şiddetini zaman zaman artırırken, sis nedeniyle de zor anlar yaşanıyor. Öte yandan su yüzeyinde bulunan uçak parçaları ve özellikle pilotlara ait olduğu sanılan postallar ve kask, askerlere canlı ulaşma ihtimalini azalttı.

’1 DEĞİL 50 UÇAK İÇİN SAVAŞA GİRİLMEZ’

Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın babası Ali Ertan da, Malatya’daki evinde heyecanla iyi haberin gelmesini bekliyor. Her geçen saat umutları azalmasına rağmen duygularına hâkim olmaya çalışan öğretmen baba şunları söyledi: “Bizim ülkemiz, ‘Bir pilotumuz öldü hadi savaşa girelim’ diyecek bir ülke değil. Bir pilot için, bir uçak için, 50 uçak için bir ülkenin savaşa girmesi bize yakışmaz.”

Oğlundan her zaman bayrağına sadık kalmasını istediğini anlatan baba Ertan, “Uçağı düşmüş olabilir, ölmüş de olabilir. Bugün olur yarın olur önemli değil. Önemli olan oğlumun bu millete hizmet etmesi” diye konuştu. Oğlunun çocukluğundan beri pilot olma hayali kurduğunu anlatan Ali Ertan, “Oğlumun geleceğine inanıyorum” dedi.

AİLELER UMUTLU

Pilotların aileleri ise umutla iyi haber bekliyor. Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailesi dün ilk defa gazetecileri kabul etti ve teğmenin fotoğraflarını dağıttı.

İstanbul Bağcılar’da oturan Devlet büyüklerinin arama kurtarma çalışmaları için uğraş verdiklerini gördüklerini anlatan baba Osman Aksoy, “Ümidimizi kaybetmeden, çocuğumuza sağlıklı bir şekilde kavuşmak için bekliyoruz” dedi.

Oğlu ile son olarak kazadan 3 gün önce konuştuğunu anlatan baba Aksoy, “İşini çok severek yapıyordu. Uçmaktan çok mutluydu. Kaza sonrası kurtuldukları haberi gelmişti, sevinmiştik.

Ama Başbakanımız, ‘Arama faaliyetleri devam ediyor’ açıklamasını yapınca yıkıldık. 3 gündür sabahlara kadar belki bir açıklama yapılır diye haberleri takip ediyoruz. Ümitle bekliyoruz. "

Haberin Devamı