Dünya Bir söylentiyle 200 bin işçi ülkeyi terk etti

Bir söylentiyle 200 bin işçi ülkeyi terk etti

Paylaş
Bir söylentiyle 200 bin işçi ülkeyi terk etti

Tayland'da cunta yönetiminin yasadışı çalışan Kamboçyalı işçilere baskın yapacağı söylentisi, 200 bine yakın yabancı işçinin ülkeyi terk etmesine neden oldu

Tayland’da yasadışı çalışan Kamboçyalı işçilere baskın yapılacağı söylentisiyle panik yaşandı. Hem Tayland hem de Kamboçya iddiaların doğru olmadığını resmi kanallarla duyurması da yaşanan paniğin önünü alamadı.

İki ülkenin de dışişleri bakanlıkları alarma geçti ve hızlı bir işbirliği ile söylentilerin gerçek olmadığını belirtti. Ayrıca Tayland’daki Kamboçya Büyükelçisi söylentilerin tamamen yalan olduğunu bildirdi.

Büyükelçi açıklamasında, “Kaçak işçilerin vurulduğuna ve polisler tarafından rahatsız edilen işçiler olduğuna dair haberlerin hepsi gerçek dışıdır, uydurmadır. Biz şu anda Tayland hükümetiyle birlikte ve söylentilerin ötesinde bir işbirliği içerisindeyiz” dedi.

Tayland hükümeti kaçak işçilerin hepsini yasal hale getirecek ve hepsine çalışma vizesi verecek düzenlemeler üzerinde çalışıyor. 11 Ağustos’a kadar bu işlemlerin tamamlanması bekleniyor.

DHA

Haberin Devamı