Mesut Yar Bir soru ve yanıtı
HABERİ PAYLAŞ

Bir soru ve yanıtı

Hadi şöyle bir bakalım; efsane çizgi dizi “Ay Savaşçısı” (Sailor Moon) Kidz- Animez kanalında Türkçe alt yazılı yayınlanıyor. Alt yazılı bir çizgi dizi izlemek gerçekten çok zor. Malum bu iş için göz sağlığı gerekiyor, bende yok mesela... “Bütün Çocuklarım” (All My Children), “Sevgi Işığı” (Guiding Light), “Başka Bir Dünya” (Another World), “Hastane Günlüğü” (General Hospital), “Dünya Döndükçe” (As The World Turns) gibi efsane diziler de video paylaşım sitelerinde ve Youtube’da çoğunluk tarafından İngilizce olarak takip ediliyor...

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bildiğim kadarıyla bu saydığım diziler “yabancı dizi müptelaları” tarafından çok seviliyor ama ülkemizde yayınlanmıyor... Dolayısıyla ne olup bittiğini öğrenmek isteyenler için bilgisayarların küçük ekranına yapışmaktan başka şans yok... “Türkçe dublajlı tematik kanallar ne işe yarar?” diye soruyorum kendi kendime. Sonra yanıtı buluyorum... Bu dizilerin çoğunun çakması bizde var. Uyarlaması filan değil, bildiğin çakması. Belli ki izleyiciyi uyandırmak birilerinin işine gelmiyor. Bilmem siz ne dersiniz?

Neden kadın sunucu yok?

Kim Milyoner Olmak İster”de (atv) bugüne kadar hep erkek sunucu üzerinde yoğunlaşıldı. Kenan Işık’ın yakın çevresinden oluşan isimler onun adına yarışmayı sundu... Ancak bildiğim kadarıyla Kenan ağabeyin sanat ve tiyatro çevresinden bir hayli kalabalık bir kadın arkadaş çevresi de vardı. Kiminin hocası, kiminin rol arkadaşı, kiminin de aile dostuydu... Potansiyel kadın sunucuların çokluğunu düşününce atv sadece format gereği mi bu türden bir tercih yapmadı, kestirebilmiş değilim? Oysaki zaten “saygı kuşağında” format bozulmuştu. Kanal bu durumu tekrar gözden geçirerek “Kim Milyoner Olmak İster?” efsanesini Kenan ağabey o koltuğa tekrar oturana kadar sürdürebilir. Üstelik kendini ve reytingini hiç riske atmadan... Bir de istatistiki not. Kenan ağabeyin yakın dostları kendisinin yakaladığı reytingin yanına bile yaklaşamadı. Bence bu da “taş yerinde ağırdır” önermesinin bir sağlamasıdır!

KaçaK mı Kasap mı?

Bu yıl bölüm başına düşen ölüm sayısı en yoğun dizilere şöyle bir göz attım. Maşallah “Kurtlar Vadisi Pusu” (atv) rekorunu henüz kimseye kaptırmadı... Ancak Kurtlar’ın hemen ensesinde “Kaçak” belirdi. Atv’nin bu her bölümü katliam tadında geçen dizisinde de dünya değiştiren karakter ve figüranların sayısı rekora koşuyor... “Nizama Adanmış ruhlar” ve “Şefkat Tepe”de (STV) bölüm başına üretilen mevta açısından yabana atılır rakamlar çıkarmıyor... Tüm bu hır gürün içinde ekranda temiz kalabilen iki polisiye var. Biri “Galip Derviş”, öbürü “Arka Sokaklar” (Kanal D). Orada hayat biraz daha gerçeğe yakın akıyor; üretilebilen mevta açısından. Tuhaf değil mi?

Haberin Devamı

Doktorum gitti ambulans geldi!

“Doktorum” programı son buldu. Kanal D’nin neredeyse beş sezondur devam ettirdiği sağlık programı Türkiye’de birçok ilke imza atmıştı... Canlı yayında doğumdan mucize hayat kurtarmalara kadar gerçek zamanlı pek çok sağlık operasyonunu bizzat programın içinde izleme şansına eriştik... Ancak format yolun sonuna geldi. Erken bir finalin hemen ardından saatinin bir bölümünü İrfan Değirmenci’ye kalanını da film kuşağına bıraktı. Ama şimdilik... Yaz ayları boyunca o saatte yine sağlık ağırlıklı iki program yayınlanacak. Bir tanesi “112 Acil” olarak tanımlanabilir. Sunucusu yok ama anlatıcısı olacak. Formatların ikincisi de bir reality şov tadında olacak... Ekran bir şekilde boşluğu kaldırmıyor işte. Birileri gidiyor birileri geliyor. Ne denir ki, yazının içeriğinden yürürsek eğer; sağlık olsun!

Haberin Devamı

Atilla Taş olmak!

Atilla Taş’ı şarkıcılığıyla bilenler kendisine hep bir mesafe koymuşlardı. Bunu bizzat Atilla’dan dinledim. Yıllar içinde o mesafeyi bir türlü yakınlaştıramadı... Ama sosyal medyanın giderek çekim alanı yaratmasıyla Atilla da kendini yeniden konumlandırma şansına erişti. İçindeki lamba cini ortaya çıktı resmen... Önce sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı düşünceleri, ardından küçük de olsa “Burada Laf Çok” (CNN TÜRK) serüveni filan derken Atilla Taş reklamların, talk şov ve komedi programlarının gözdesi oldu... Allah’ı var, bu saydığım işlerde benim diyen komedyenden de daha yetenekli olduğunu ortaya koydu... Zaman artık Atilla’nın zamanı. Ve sanırım TV işiyle ilgilenen herkes bir şekilde Atilla Taş alternatifini ekranın bir yerine yerleştirme konusunda az çok fikir yürütüyordur... Ben, kendi şovunun zamanı geldi diyorum, bir başkası dizi oyunculuğu da olur diyebilir. Ama dediğim gibi Atilla artık parlayan bir yıldızdır. Ya da küllerinden doğan bir Anka kuşu...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder