Gündem Bir şişe rakı için otobüs kaçırdılar

Bir şişe rakı için otobüs kaçırdılar

Paylaş
Bir şişe rakı için otobüs kaçırdılar

Pendik'te alkolü fazla kaçıran iki kafadar, birbirleriyle iddialaşarak macera için bir otobüsü çaldı

Pendik Çamçeşme'de birlikte içki içen Can B. (27) ile Serdar Y. (27) yol kenarında duran bir otobüsü çalıp çalamayacakları konusunda bir şişe rakısına iddiaya girdi.

Can B. ile Serdar Y., uzun bir uğraştan sona içine girdikleri otobüsü çaldı. Otobüsü çalıştırmayı başararak iddiayı kazanan Can B.'nin kullandığı otobüsle yol üzerinde bir benzincide duran şüpheliler çay içmek istedi.

Bu andan itibaren şüphelilerin her hareketi benzin istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı Görüntülerde iki kişi benzin istasyonuna giren otobüsle giriyor.

Burada bir süre duran bu kişilerden biri otobüsten iniyor. Markete giren bu kişi içeriden çay alıp çıkıyor. Ardından otobüse bin otobüse biniyor. Hareket ederken benzin istasyonuna çarpıyorlar.

Benzin istasyonu görevlileriyle tartıştıktan sonra da kaçıyor Bu arada sahibi otobüsün yerinde olmadığını görerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine otobüsün plakası tüm ekiplere bildirilerek aranmaya başlandı.

Tuzla'da çaldıkları otobüsle kaçmaya çalışan zanlılar polis ekipleriyle girdikleri kovalamacının ardından yaklaşık 2,5 saat sonra gözaltına alındı.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerden Can B.'nin 13 kez oto hırsızlığı suçundan Serdar Y.'nin ise 4 kez polise geliş kaydı olduğu belirtildi. Şüpheliler, poliste yapılan işlemlerin ardından mahkemeye çıkarıldı.

Mehmet AKTARAN/DHA