Candaş Tolga Işık Bir Neşe gider bin Aybüke gelir!
HABERİ PAYLAŞ

Bir Neşe gider bin Aybüke gelir!

Haberin Devamı

“Neşe, 1972’de Tekirdağ Şarköy’de, Alten ailesinin en küçük kızı olarak dünyaya gelmişti. Öğretmen olmak istiyordu. Ataması Diyarbakır’ın Bismil ilçesine yapıldı. Bölücü örgüt, öğretmenleri 'Türk asimilasyonunun' en önemli parçası sayarak, eylem yapma kararı almıştı. Neşe henüz 22 yaşındaydı. Tayininin çıktığı Çavuşlu Köyü’ne ulaşır ulaşmaz, görev yapacağı okula gitti. Köy muhtarı ve köyün ileri gelenleriyle konuşup, eksikleri gidermek için yardım istedi. Neşe Öğretmen, ilk maaşının büyük bölümünü ustalara verdi, gerisini de borçlandı.1993 yılının 26 Ekim’i... Yorgun argın okuldan eve geldi. Kapı çaldı. Babası 'Kim o' diye seslendi. 'Açın, hoca hanımla bir şey görüşeceğiz!' Açtılar. Karşılarında silahlı iki terörist 'Dışarı çıkın' diye bağırdı. Neşe’nin yaşlı babasını tokatlayarak yere yuvarladılar. Babası 'Yapmayın' diye yalvarıyordu. Teröristlerden biri silahın namlusunu Neşe’nin babasının kafasına dayadı ve tetiğe bastı. Ardından Neşe’yi de saçından tutup, dipçik darbeleriyle köy dışına çıkarıp, onlarca kez ateş ederek şehit ettiler.”*



Dilay öğretmen (Turan Kerman) 28 yaşındaydı Tunceli’de şehit edildiğinde... Polis eşi ve arkadaşları halı sahada futbol oynuyor, Dilay da kenarda seyrediyordu. Hain teröristler halı sahaya uzun namlulu silahlarla saldırdılar. Vurulup yere yığılan eşine yardıma koşan Dilay öğretmeni kalbinden vurup şehit ettiler.



Aybüke Yalçın, geçen yıl Batman’ın Kozluk ilçesine atandığını öğrenince sosyal medya hesabından “Öğretmen oldum ben” diye paylaşmıştı mutluluğunu sevdikleriyle...

Henüz 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı. Umutları vardı... Gel gör ki aynı hain el o umutları da çalıverdi bir anda. Göreve başlayalı henüz 7 ay olmuştu ki Aybüke öğretmen Batman’da bir çatışmada vuruldu ve öğretmenliğinin ilk karne gününde, dün, şehit oldu.



Tıpkı Neşe öğretmen gibi Dilay öğretmen gibi Aybüke öğretmen de gündem olmadı bu ülkede. “Cenazeye Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı katıldı...” diye haber yapmaktan öte yer almadılar hiçbiri, hiçbir ana haber bülteninde.

Hiçbirinin adına yürüyüşler düzenlenmedi. Hiçbir insan hakları savunucusu kınamadı bu gencecik öğretmenlerin katledilişini.

Ve hiçbir aydın 2 satır bir bildiri yayınlayıp isyan etmedi kalleşliğin, caniliğin böylesine.



Bir Neşe gider bin Aybüke gelir elbet... Ama terörist cenazesine gösterdiği “duyarlılığın” yarısını kendi evladına göstermeyen zihniyete söylenecek tek bir söz var: Yazıklar olsun size!

* Hikaye Balyoz kumpası mağduru Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, yazdığı ‘Ağacın Kurdu-Fethullah’ın Askerleri’ kitabından alıntıdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder