Bilim - Teknoloji Bir geliyor, bir gidiyor!
Paylaş
Bir geliyor, bir gidiyor!

Bu popüler uygulama, dünyanın yayınlanıp geri çekilme rekorunu kırmak üzere...

Google ve Microsoft'un ilişkisi, Microsoft'un kendi hazırladığı, Windows Phone için YouTube uygulaması nedeniyle zaten pek iyi değildi. Yine de Microsoft, Google reklamlarına da yer verip YouTube uygulamasını geçtiğimiz gün tekrar yayınlamış, bir nevi, Google'ın taleplerini dikkate almıştı. Ancak bu yeni uygulama da Google tarafından engellendi ve yine, iki şirketin arası çalkalanmaya başladı. Böylece Microsoft'un Windows Phone için sunduğu YouTube uygulaması, ikinci kez engellemiş oldu.

Haberin Devamı

Google'ın Windows Phone'daki yeni YouTube uygulamasını engellemesinin nedeni ise, Google standartlarına uymuyor olması. Google şu an hiçbir ürününün Windows Phone'da kullanılmasını desteklemiyor. Dahası Gmail hesabını Windows Phone'a kolayca eklemenizi sağlayan işlevler de tehlikede.

Bu gelişmeler üzerine Microsoft, yayınladığı uzunca mektupta Google'ın YouTube uygulamasını engellemesinin nedeninin HTML5 kullanmamaları olduğunu söyledi. Microsoft'a göre bu oldukça garip bir istek, zira iOS ve Android'deki YouTube uygulaması da HTML5 kullanmıyor; dahası HTML5 kullanmak önemli ölçüde zaman ve kaynak harcanması demek.

Microsoft, açıklamasında Google'ın Windows Phone kullanıcılarının Android ve Apple'daki deneyimi yaşamasını istemediğini, itirazlarının mazeretten ileri gitmediğini de söylüyor. Yine de Microsoft, bu durumu ve Google'ın hukuki endişelerini gidermek üzere Google ile beraber çalışmak ve YouTube'u Windows Phone'a getirmek konusunda istekli.

Haberin Devamı

Resimlerle: En iyi ve ücretsiz 26 Microsoft aracı!

Kaynak: CHIP Online