Rauf Tamer Bir faktör daha
HABERİ PAYLAŞ

Bir faktör daha

İşte o faktör, Ramazan’dır. Cumhurbaşkanlığı seçimi için sürdürülecek kampanya, tam da Ramazan günlerine denk geliyor. Muhafazakâr adaylar yarışacağına göre, bu faktörü unutmayın.

[[HAFTAYA]]

Organize iftarlar... Binlerce, yüzbinlerce, hatta milyonlarca kişilik dayanışma ve yardımlaşma seferberliği... Kalabalık sahurlar... Tıklım tıklım dolacak olan camiler, camiler... Ve ilahi bir atmosfer.

Bu atmosfer, hangi aday’ın PİAR’ına yarar acaba? Hangisinin yelkenlerini şişirir? Kim kazanırsa kazansın, neticede Müslüman bir Cumhurbaşkanı seçeceğimize göre, İslami referansların öne fırlayacağı muhakkaktır. Bu noktada Ekmel Bey’in performansını merak ediyorum. Hem geride kalmayacak, hem de duyarlı laikleri ürkütmeden yürüyecek. Ne kadar zor.

Haberin Devamı

Onun yerine sosyal demokrat bir aday olsaydı ben buyum der, basardı gaza... Sırtında yumurta küfesi yoktu ki, dünyayı umursamazdı. Gerçi Ekmel Bey’in muhafazakâr kişiliği Ramazan’da bir avantajdır ama ölçüyü ayarlayamazsa dezavantaja dönüşebilir. Ramazan faktörü’nü bu bakımdan hatırlatmak istedim. İnşallah sürçü lisan eylemedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder