Bilim - Teknoloji Bir balon krizi daha!
Paylaş
Bir balon krizi daha!

Google'ın tün dünyaya internet dağıtmayı amaçlayan balonları, yine büyük bir krize neden oldu!

Eğer çölün ortasına, yüksek bir dağın tepesine ya da herhangi bir kutup noktasına giderseniz, hayatınızın bir parçası olan interneti pek tabi kullanamazsınız. Nitekim konu hakkında hummalı bir çalışma yapan Google ekibi, geçen sene itibariyle yüksek rakımlarda seyredebilen ve üzerinde Wi-Fi şebekesi taşıyan balon fikrini, yan, Project Loon'u hayata geçirdi.

Project Loon olarak lanse edilen bu yeni teknolojinin tek bir amacı vardı, o da stratosfere yollanan balonlar sayesinde tüm dünyaya internet erişimi sağlamak... Her ne kadar teoride çok iyi bir fikir olsa da balonların beklenmedik hatası, Yeni Zelanda dolaylarında büyük bir telaşa mahal verdi. The Wall Street Journal'ın haberine göre, Yeni Zelanda acil servisi, Cumartesi günü bir uçak kazası haberi ile yerinden fırladı. Bir kurtarma helikopteri ile Yeni Zelanda'nın Doğu kıyısında bulunan Kuzey Adaları bölgesine doğru yola çıktı. Olay yerine intikal eden ekibin gördüğü manzaraysa bir hayli şaşırtıcı oldu zira radarlarında uçak kazası olarak algılanan hareketliliğin sebebinin, Google'ın internet sağlayıcı balonu olduğu ortaya çıktı.

Yeni Zelanda acil kurtarma ekibinin balona ulaşmasından sonra, Google tarafından da bir açıklama yapıldı ve balonun kendilerine ait olduğu beyan edildi. Açıklamada "Ani değişiklikler gösteren rüzgar akımları yüzünden balonlarımızı tek bir noktada tutmak bir hayli zor." şeklinde konuşan Google yetkilileri, düşen balona ulaşmak için çoktan yola çıkmış durumda.

Bu, Google balonlarının ilk düşüşü değil. 2014'ün henüz başlarında meydana gelen bir balon kazasında, düşen Google balonu, Washington'un Yakima bölgesindeki elektrik santraline zarar vermiş, bölge halkı bir süreliğine elektrik kesintisi yaşamıştı.

Resimlerle: Google, duvar yazılarını da arşivliyor!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı