Tamer Heper Bir adres bildirin
HABERİ PAYLAŞ

Bir adres bildirin

Haberin Devamı

İcradan bir daire aldım. Üstelik bana da çok ucuza gelmedi. Bunun üzerine bir de yönetici benden eski malik dönemindeki birikmiş aidat borçlarını istiyor. Beni icraya verecekmiş. Bu mümkün mü? Bir de benden tebligat adresi istedi ama ben yurt dışında yaşıyorum. Benden yurt içinde adres itiyor. Bu doğru mu? ● S.S.

Bir daire el değiştirdiğinde eski borçlar yeni malikten istenmez. Eski malikin borcu eski malikte kalır. Yeni malik ise tapuda tescil tarihi itibarıyla daireye ait borçlardan sorumludur. Bu nedenle yönetici yeni malikten eski malik dönemine ait aidat veya ortak gider borcunu isteyemez. Böyle bir iş yapılır da yeni malik aleyhine icra takibi yapılırsa takibe itiraz edilerek takip durdurulur. Borçlu gösterilen yeni malik “Ben zaten haklıyım” diyerek takibe yedi gün içinde itiraz etmezse takip kesinleşir ve o borcu ödemek zorunda kalır. Böyle bir takip yapıldığında dikkatli olmak lazım.

TEBLİGAT KİRACIYA YAPILIR

Bir bağımsız bölüm maliki, sahibi olduğu dairede oturmuyorsa yurt içinde bir adresi yöneticiye bildirmelidir. Burada vurgulanan yurt içinde adres bildirmesi hususudur. Bu nedenle de yöneticinizin sizden yurt içinde adres istemesi doğrudur. Şayet yöneticiye yurt içinde bir adres bildirilmez ise tebligatlar binadaki bağımsız bölümüne yapılır.

Siz yurt dışında olduğunuza göre yurt içindeki bir yakınınızın adresini yazılı olarak yöneticinize bildirmenizde yarar vardır. Bir ihtimal, dairenizde kiracı vardır ve tebligat kiracıya yapılır. Kiracı da ortak gider ve katılım payı nasıl olsa malike aittir der ve sizi haberdar etmeyebilir. Yani adres bildirmek sizin menfaatinizedir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder