Erkut Can Bindik Nuh'un gemisine de nereye gidiyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Bindik Nuh'un gemisine de nereye gidiyoruz

Haberin Devamı

Bu sene pek kar yağmadı ama, yine de birilerinin kulağına kar suyu kaçtığı, Bahçeli’nin “Bu politikalar ve bu sistemle 2019’a kadar gitmez” diyerek erken seçim istemesinden anlaşıldı. Bir de yanına beka sorunu eklenince işlem tamamlandı. Ve “evet” dediğimiz günden beri, spin ata ata bir erken seçim geldi. Keyfiniz bilir, “Baskın seçim” de diyebilirsiniz. Yangından koltuk kaçırır gibi, 48 saatte her şey şip şak bitti. Karar alındı, meclise onaylatıldı. Vakit kaybetmeden OHAL bir kez daha uzatıldı.


Bindik Nuhun gemisine de nereye gidiyoruz

Bu arada İYİ Parti’ye de, YSK ağzından, aba altından sopa gösterildi. Kısaca OHAL şartlarında seçime gidiyoruz. Ve de seçim ve uyum yasaları henüz çıkmadan. Diyeceğim odur ki; Bindik Nuh’un gemisine de, nereye gittiğimizi bilmiyoruz. Acaba bu seçim komedisi sahneye konsa, sahne de fırıl fırıl dönse kimse güler mi bilmiyorum. Bu ani seçim kararı verildi ama, hiçbir partinin planı, programı yok. Yine şapkadan tavşan çıkarmaya çabalayacaklar.

Seçim vaat demektir. Yine vaatlerde bulunacaklar. Birisinin hele bir ‘evet’ deyin deyip sıraladıkları var. Hala akıllarda. Ötekinin vaatleri ise, yapılan icraatların tersini söylemek. Hala ithamlarına cevap beklemek. Bekleye bekleye geldi seçim işte. Peki bu koca ülke kime inanacak.

Hadi gelin bir de fal açalım. İki ay sonra buhar olacak bakanlar kurulu, OHAL kapsamında “duruma göre” bir KHK ile savaş şartlarında olduğumuzdan seçimi iptal de edebilir. Yok artık demeyin. Bu ülkede olmaz olmaz.

23 NİSAN

Bu ülkenin geleceği sevgili çocuklarımız, 23 Nisan Bayramınız kutlu olsun. Anne ve babaları, bu bayramı çocuklarınıza doyasıya yaşatın. Yaşatın ki, Atatürk’ün onlara armağanını unutmasınlar.

Sakın koparmayın

Türkiye’deki 17 lale türünün yanında özel bir tür olan Manisa lalesinin korunması için önlemler alındı. Spil Dağı’nda belirli bir bölgede yetişen lalelere veya soğanlarına zarar verenler Çevre Koruma Kanunu’na göre cezalandırılacak. Öyle az buz da değil. Tam 42 bin 625 lira. Hadi gelin de elinizi sürün göreyim sizi.


Bindik Nuhun gemisine de nereye gidiyoruz

★ ★ ★

bu hırs kime Manisa lalesi korunurken, dünyada eşi görülmemiş bir kanun TBMM’den geçti. Ormanlar 5 yıllığına büyük şirketlere kiralanabilecek. Önceden işaretlenmiş canlı ağaçlar kesilip, orman ürünleri olarak piyasaya sürülebilecekmiş. Soruyorum: Bu hırs kime? Bu düşmanlık neden? Cevap mı? Seçimden sonra.

İŞTE BU OLMADI

FETÖ’nün bankası Bank Asya’ya evinin kirasını yatıran, çalıştığı yerin yatırdığı maaşını çeken, burs parasını alan, sınav harcını yatıran, neredeyse bankanın önünden geçenler işinden, aşından oldu ama, FETÖ’nün bankasında 16 yıl üst düzey yöneticilik yapan biri ise memuriyette iltifat gördü terfi etti. SPK Başkanı oldu. Peki bu nasıl OHAL diye sormalı. Hem de daha 3 gün önce FETÖ yüzünden ordudan 3000 askerin daha ihraç edileceği açıklanırken.

ÇÖMEZ KEHANETİ

“Çömez astroloji sapığı” (aman yanlış anlamayın, kendi tanımlaması bu) Ayşenur Yazıcı diyor ki: “24 Haziran’da seçim olamaz gibi görünüyor.” Ne dersiniz, sizce de olamaz mı?

3 ELBİSELİK TARİH

Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in 24 Haziran tarihini, 5 ay önce söylediği ortaya çıktı. Önder, taa 22 Aralık’ta, bir grup CHP milletvekili ile konuşurken, seçimlerin, 13 ya da 24 Haziran’da yapılacağını söylemiş.

Bindik Nuhun gemisine de nereye gidiyoruz


Bu iddia üzerine, 3 CHP milletvekili ile bahse bile girmişler. Takım elbisesine. Şimdi Önder, alacağı bu elbiseleri 3 KHK mağduruna hediye edecekmiş.

SEN


Bindik Nuhun gemisine de nereye gidiyoruz

Hepimizin yüreğini acıtan gencecik bir kızımız daha göçtü bu dünyadan. Merve Çavdar. 25 yaşındaydı. Öğretmen adayıydı. Atamayı bekledi. Her genç gibi, onun da umutları vardı. O umutlarının öldüğü gün o da öldü. Merve intihar filan etmedi. Onu sen öldürdün. Biliyorsun kendini. Varsa eğer, o vicdan azabını yaşadığın sürece çekeceksin.

CIZZZZZZ

Nabi Avcı: Ataması yapılmayan öğretmenler, ilgi çekmek için intihar ediyor.

SUSUN ARTIK

Sayın Cumhurbaşkanı, size sırtını dayamış seks manyağı bir tayfa var. Bunlar size de zarar veriyorlar. Sırf kendilerine mürid bulmak için. Kız ile erkek arkadaş olamazmış. Aslında konuştukça battıkların farkında değiller. Kaçıncı yüzyılda yaşadıklarının da farkında olmadıkları gibi. Lütfen ve de acilen vurun payandaya bir tekme. Göreceksiniz patır patır dökülecekler. Hem siz rahat edeceksiniz, hem de Türk milleti.

Bindik Nuhun gemisine de nereye gidiyoruz


İNTERNET VEDASI

“Gezegen X” bugün dünyayı yok edecekmiş. Eh, artık vedalaşma zamanı ise, ben tüm sevdiklerime ve sevenlerime sevgilerimi gönderiyorum. Hepinizle geçen güzel günlerin anısını kalbimle birlikte götüreceğim. Bilinmezde de görüşebileceksek eğer, vedaya gerek yoktu aslında ama, hadi neyse…

TEMELİM

Temel evlenmiş. Fadime hamile. Temel, “Erkek adamın erkek evladı olur” diye kasım kasım kasılıyor. Doğuma bir ay kala askere gitmiş. Fadime doğurmuş. Kız. Aileyi bir telaş almış. Bunu Temel’e kim, nasıl söyleyecek diye. Fadime, merak etmeyin ben söylerim demiş ve almış eline kalemi. Yazmış asker mektubunu.

“Temelim. Bebeğimiz oldu sağ salim. Kaş, göz, ağız, burun hepsi sen. Gerisini sorarsan ben.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder