Dünya 'Bin uçağa geri zekâlı'

'Bin uçağa geri zekâlı'

Paylaş
'Bin uçağa geri zekâlı'

Tunus'un devrik lideri Bin Ali, Suudi Arabistan'a gitmek üzere uçağa binmek istemeyince eşi Leyla 'Bin uçağa geri zekâlı' dedi

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, muhalif gösteriler sonucu devrilen eski Tunus Cumhurbaşkanı Zeynel Abidin Bin Ali'nin, Suudi Arabistan'a gitmeden önce, Tunus'taki son anlarında yaşananları yazdı.

Haberin Devamı

İsmini açıklamayan bir Hava Kuvvetleri yetkilisinin tanıklığına dayandırılan habere göre, Bin Ali uçağa binmek istemeyince, eşi Leyla "Bin uçağa geri zekalı. Tüm hayatım senin ahmaklıklarına katlanmakla geçti!" diye bağırdı.

ALLAH AŞKINA BİN

74 yaşındaki Zeynel Abidin Bin Ali "Hayır, ben kalıp ülkem için ölmek istiyorum" deyince, bu kez Emniyet Müdürü Ali Şeriati, "Allah aşkına bin" diyerek Zeynel Abidin Bin Ali'yi merdivenlerden yukarı itti ve uçağa bindirdi.

Devrik lider yavaş yavaş uçağın merdivenlerini çıkarken yanında karısı, oğlu Muhammed, kızı Halime, nişanlısı, uşakları ve Filipinli hizmetçileri vardı.

PİLOTU RAHAT BIRAKMADI

Bin Ali uçuş sırasında her on dakikada bir kalkıp kokpite gitti ve pilota "Oğlum, beni Tunus'a geri götüreceksin değil mi?" diye sordu.

Haberin Devamı

Ordu tarafından, Bin Ali'yi Cidde'ye varana kadar sakinleştirmesi yolunda uyarılan pilot da, "Elbette, tam da bu şekilde hareket etmem emredildi" diye yanıt verdi.

Bin Ali çiftini taşıyan uçak kalktıktan sadece bir kaç dakika sonra, çoğu Leyla Bin Ali'nin ailesinden olan 20 kadar kişi Fransa'ya gitmek üzere havaalanına gitti; ancak askerlerce tutuklandı.

BİN ALİ'Yİ PARMAĞINDA OYNATIYORDU

Trabelsi ailesi ve saray kaynaklarına göre, 53 yaşındaki, eski kuaför olan eşi Leyla, Bin Ali'yi parmağında oynatıyordu.

Söylentilere göre prostat kanseri teşhisi konan Bin Ali, 2009 yılında iktidardan ayrılma isteğini dile getirmiş, ancak eşi Leyla, gizli gizli iktidarı yönetme planları yapmıştı.

Leyla'nın planı, oğulları Muhammed yeterince büyüyene dek sarayda kontrolü elinde tutmaktı.

Ancak 'Yasemin Devrimi', Leyla'nın planlarını alt üst etti.

BBC TÜRKÇE