Dünya 'Bin Ladin Pakistan'da yaşıyor'

'Bin Ladin Pakistan'da yaşıyor'

Paylaş
'Bin Ladin Pakistan'da yaşıyor'

CNN, Usame bin Ladin'in Pakistan'ın kuzeyinde bir bölgede yaşadığını öne süren bir haber yayınladı

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in akibet dünya basınında en çok merak edilen konulardan biri. Son olarak ABD televizyonu CNN önemli bir iddiada bulundu. CNN, Usame bin Ladin'in Pakistan'ın kuzeyinde bir bölgede yaşadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Tam 9 yıldır başta ABD istihbarat örgütü CIA olmak üzere, batılı devletlerin önemli istihbarat örgütleri El Kaide lideri Bin Ladin'in nerede gizlendiğini bulmaya çalışıyor. Bin Ladin'in akibetiyle ilgili son iddiayı CNN televizyonu ortaya attı. CNN, bir NATO yetkilisine dayandırdığı haberinde, El Kaide liderinin Pakistan'ın kuzeyinde yaşadığını açıkladı. CNN haberine göre, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in yardımcısı Ayman El Zevahiri de aynı bölgede yaşıyor.

CNN, El Kaide'nin üst düzey yöneticilerinin Afganistan'ın dağlık bölgelerinde değil, Pakistan'ın kuzeyinde oldukça konforlu şartlarda yaşamlarını sürdürdükleri görüşüne haberinde yer verdi. Haberde Usame bin Ladin'in Pakistan'ın kuzeyinde kalmasına Pakistan istihbaratının göz yumduğu hatta yardım ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

(Hürriyet)