Gündem Bilgisayara karşı 'hulahop', Facebook'a karşı 'yakan top'

Bilgisayara karşı 'hulahop', Facebook'a karşı 'yakan top'

Paylaş
Bilgisayara karşı 'hulahop', Facebook'a karşı 'yakan top'

Edirne Müftülüğü ve Edirne Belediyesinin iş birliğiyle yapılan çalışmayla psikologlar, Kur'an kursu bitiminde çocuklara bilgisayar bağımlılığının olumsuzluğunu anlatıyor. Çocuklar daha sonra cami avlusunda 'hulahop' ve 'yakan top' gibi oyunlar oynuyor

Edirne Müftülüğü ile Edirne Belediyesi Evlilik ve Aile Birimi Bürosu iş birliğiyle, camilere Kur’an-ı Kerim öğrenmek için gelen çocuklara bilgisayar bağımlılığının zararları anlatılıyor.

Haberin Devamı

Dar’ül Hadis Camisi’nde başlanan uygulamada Cami İmamı Mahmut Eroğlu’nun verdiği Kur’an derslerini tamamlayan çocuklar, avluda toplanarak psikolog Esra Selvi’nin internet ve bilgisayarın doğru kullanıldığında hayatı kolaylaştıracağını ancak bağımlılık durumuna geldiğinde insanları sosyallikten uzaklaştırarak, yalnızlaştıracağı yönündeki öğütlerini dinlediler.

Unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarıyla yeniden buluşan çocuklar daha sonra cami avlusunda halat çekme, hulahop çevirme, ip atlama ve yakan top gibi oyunlar oynadı.

'CAMİLER SEVGİ EKSENLİ NOKTALAR'

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, camilerin ibadet merkezlerinin yanı sıra çocukların sevgi eksenli buluşma noktası olmasını istediklerini söyledi.

İnternetin yalnızlaştırdığı çocukları, dostluk, kardeşlik ve paylaşmayı aşılayan sokak oyunlarıyla tanıştırmak için Edirne Belediyesi ile projeyi uygulamaya koyduklarını ifade eden Üzüm "Böyle güzel bir işe imza atmanın ve camilerde bunun ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl Kur’an kurslarına gelen çocuklarımıza pek çok faaliyet sunduk. Gelecek yaz daha programlı yapacağız. Böylece çocuklarımız camilere severek gelecekler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi Evlilik ve Aile Birimi Bürosu psikoloğu Selvi de son yıllardaki incelemelerin çocukların gittikçe yalnızlaştığını gösterdiğini bunun da en büyük nedeninin bilinçsiz kullanılan bilgisayar olduğunu belirtti.

Çocukları bilgisayar başından sokak oyunlarıyla sosyalleşmelerini sağlamak adına başlatılan projenin verimli olacağına inandığını ifade eden Selvi, "Bilgisayara karşı hulahop, Facebook’a karşı yakan top diyerek çocuklarımızı bilgisayarın, internetin yalnızlaştırmasına izin vermeyeceğiz. Müftülük ve Belediyemizin iş birliğindeki bu uygulama Türkiye’de belki de tektir, o yüzden böyle bir projede yer almaktan mutluyuz" dedi.

Dar’ül Hadis Cami İmamı Mahmut Eroğlu ise projenin amacının çocukları bilgisayar başından kaldırıp onlara sokakta arkadaşlarıyla paylaşmayı, sevmeyi, sosyalleşmeyi öğretmek olduğunu kaydetti.

Proje, Kur’an kursları tamamlanana kadar pek çok camide uygulanacak.

Haberin Devamı

AA