Serhan Sokulgan Beyoğlu'nun simgesi tramvayın akıbeti
HABERİ PAYLAŞ

Beyoğlu'nun simgesi tramvayın akıbeti

Haberin Devamı

Yıllardır Beyoğlu'nda doğup büyüyen ve yaşayan biri olarak her dönemine tanıklık etmişimdir. Son dönemlerde eski Beyoğlu'ndan eser kalmaması içimi çok acıtıyor.

Yaşanan terör olayları sonrası can çekişen esnaf, bir bir kepenkleri kapatmaya devam ediyor. Kalan dükkanların çoğu maalesef ya tatlıcı ya da nargileci. Az da olsa bir tek yılların Beyoğlu tramvayı bize Beyoğlu duygusunu yaşatıyordu. Geçen ay itibariyle rayların üstüne beton dökme çalışmalarını görünce çok üzüldüm. Hemen konuyu araştırdım. Rayların yenilenmesi olarak kayıtlara geçen çalışma, bana çok gerçekçi gelmedi.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti

6 ay sonra yeniden tramvayın yeni ray sistemiyle çalışacağı söylense de bana çok inandırıcı gelmedi. Anlayamadığım, bölüm bölüm raylar eklenecekse neden eş zamanlı o raylar döşenmedi? Neden beton döküldü ve neden 6 ay gibi uzun bir süre hizmet veremeyecek? Geçenlerde sosyal medyadan bu durumu elimden geldiğince dillendirmeye çalışsam da Beyoğlu Belediyesi tatminkar bir açıklama yapmadı. Burnuma çok hoş kokular gelmiyor ancak durup beklemekten ve izlemekten başka çare yok.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti


AYŞEGÜL ALDİNÇ'İN FISTIKLIĞI


Ayşegül Aldinç'in Hello dergisine verdiği pozlara bakınca "Hala fıstık" dedim. Verdiği röportajdaki "Yaş almak kaçınılmaz, yaşlanmak tercihe bağlı" cümlesi zaten her şeyi açıklıyordu. Çok abartılı estetik operasyon geçirmeden güzel olunabileceğini kanıtlayan Ayşegül Aldinç'in 59 yaşında olmasına rağmen 40'lı yaşlardaki görüntüsüne "Helal olsun" dedim. Hayat şartları ne olursa olsun Ayşegül Aldinç'in tavrı ve görüntüsü 50 yaşına gelip kendini salan tüm kadınlara ilham olsun isterim.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti


KADINLARA EMANET BİR OCAKBAŞI


Ocakbaşı deyince akla hep erkek figürü gelir. Özellikle erkeklerin işlettiği ocakbaşlarının ekibi de genelde erkek egemenliğindedir. Yeme, içme ve eğlence sektöründe kadınların işlettiği birçok mekan vardı ancak bir ocakbaşı yoktu. Etiler'in girişinde yer alan 'Etli Keyf' iki kadına emanet: Şebnem Toprakçı ve Tülay Özçelik. İki kadın kafa kafaya verip bu sevimli ocakbaşını ele almışlar. Tülay'ın kendi elleriyle yaptığı mezeleri muazzam. Etler gerçekten özenle seçilmiş. Şebnem ve Tülay'ın zaman zaman ocakbaşına geçmesi de çok sempatik duruyor. Birçok şarkıcının ve oyuncunun da ziyaret ettiği Etli Keyf'in kadın müdavimleri de çoğunlukta.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti


AYŞE HATUN ÖNAL'IN KIZLAR DAYANIŞMASI


Ayşe Hatun Önal yeni albüm lansmanını geçen akşam Harbiye'de yer alan Flamme'da gerçekleştirdi. Müzik dünyasından birçok müzisyenin de yer aldığı partide albümün içinde şarkıları yer alan İsra Gülümser, Gülhan Aydın,
Gülşah Tütüncü bir ara hep beraber sahnede yer aldı. Kızların bu albümde çok gücü olduğunu söyleyen Ayşe Hatun Önal onlara "İşte benim başarı meleklerim" diye seslendi.


ANNEANNE KAHVALTISI


Lale Danielsson yıllardır dünyaca ünlü birçok sanatçının kulis hazırlıklarını yapmış birisi. Yaptığı yemekler, sunumlar herkes tarafından çok konuşulur. Benim için namıdiğer "Anneanne" mutfakta her zaman şahane şeyler yaratmış gustosu muhteşem birisidir. Anneanne geçtiğimiz pazar Karaköy Dentro'da pazar kahvaltıları başlattı. Namını duyan herkes gözünü açar açmaz kendini Lale'nin kahvaltısına attı. Çilekli tereyağdan tutun limonlu anasonlu zeytinlere, özel sunumlu yumurtalı ekmeklere kadar her şey çok konuşuldu. Özellikle ikram edilen şampanya servisi özel Alaçatı lavantalı buz çubuklarıyla servis edilince herkes alkışladı. Siz de pazarınızı pazar gibi şık ve özenilmiş sunumla hazırlanmış bir kahvaltıyla başlatmak istiyorsanız şimdiden yerinizi ayırtın derim.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti


PARAMPARÇA DİZİSİ BİTİYOR


Geçen yıl herkesi ekranlara kilitleyen Paramparça dizisi bu sezon aradığı reytingi bulamadı. Birçok dizi sıralamalarda düşüp yayından kaldırılırken Paramparça tüm hızıyla devam etti. En son geçen haftalarda Barış Falay'ın senaryo gereği ölmesi, dizinin bitmeye yakın olduğunun sinyallerini vermişti. Sürekli oyuncu değişimleri ve senaryo karmaşıklığı bu diziyi ayakta tutamadı. Son 3 bölümü yayınlanacak olan dizi mart sonunda ekranlara veda etmiş olacak.


GÖZLEM KULESİ


- Ferzan Özpetek'in "İstanbul Kırmızısı" oyuncularıyla ve senaryosuyla sevdiğim bir film olmuş. Naif akan senaryo ve İstanbul görüntülerini çok beğendim.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti

- Beren Saat ve İlker Kaleli'nin geçen gün buluşmalarının sebebinin sinema filmi değil, yeni başlayacak bir dizi projesi olduğunu duydum.

- Fahriye Evcen ve Burak Özçivit çiftinin nişan fotoğraflarını çok mütevazı ve sıcak buldum.

- Teoman'ı sabaha karşı bir kulüpte genç kızlarla yirmilik delikanlılar gibi eğlenirken görünce "Pes ve maşallah" dedim.

Beyoğlunun simgesi tramvayın akıbeti

- Özcan Deniz yeni dizisi 'İstanbullu Gelin'in ilk bölümü yayınlandıktan sonra "Çok kilo almış" söylemlerinden sıkılıp özel bir diyet programına başlamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder