Ekonomi Beyoğlu dönüşüyor

Beyoğlu dönüşüyor

Paylaş
Beyoğlu dönüşüyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özkaseki’nin katılımıyla Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde ve Beyoğlu Yatırımcılar Grubu’nun (BIG) önde gelen temsilcilerinin katılımı ile ‘Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması’ dün başladı. Önümüzdeki 2 ile 5 yıl arasında hayata geçecek büyük projelerin bitmiş hali 2 gün süreyle dev Beyoğlu maketi üzerinden tanıtılacak.

Buluşmasının açılışında konuşan Bakan Mehmet Özhaseki, “2000’ler gelene kadar kimliksiz, sağlıksız şehirler sahip olmuşuz. Bir terzi girmiş ölçüsüzce ölçüp biçmiş. Bugün geleceğe aydınlık bakıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada bir sürü sıkıntımıza rağmen şehircilik adına gerçekten beni bu ülke insanı ümitlendiriyor. Doğru bir mantık ve çözümle iyi işlerin yapıldığını görmek hepimizi gelecek adına ümitli kılıyor. Bir insanı ilk önce yüzünden tanırsınız Türkiye’nin yüzü de İstanbul’dur göz bebeği de Beyoğlu” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, “2004’ten bu yana 5 bin 737 bina restorasyon ve renovasyondan geçti. Bir metrekare yeni inşaat yapmadan eski binaları hayata döndürerek 2 milyon 250 bin metrekare ticaret ve yaşam alanı kazandırdık. Kaderine terk edilmiş mekanlarda bugün tasarım ofisleri, sanat galerileri, restoranlar, eğlence mekanları, teknoloji firmaları ekonomi üretiyor, iş üretiyor, refah üretiyor.

Okmeydanı, Piyalepaşa, Örnektepe, Tarlabaşı ve daha onlarca projeyle yatırım, kalkınma, ilerleme Beyoğlu’nun her köşesine yayılıyor. 2 milyon insan her gün misafirimiz. 46 bin turist her gün Beyoğlu otellerinde konaklıyor. Yüzlerce kültür ve sanat merkezi her gün yüz binlerce ziyaretçi alıyor. Beyoğlu sadece İstanbul ve Türkiye için değil dünya için çok değerli bir yer. Bu nedenle Beyoğlu’na yatırımda yarışan girişimcilerimiz var” dedi.

Haberin Devamı