Yaşam Beyoğlu Belediye Başkanı'ndan merdiven açıklaması

Beyoğlu Belediye Başkanı'ndan merdiven açıklaması

Paylaş
Beyoğlu Belediye Başkanı'ndan merdiven açıklaması

İstanbul Fındıklı'da, Karaköy ve Cihangir arasında gidilmesini sağlayan gökkuşağı renginde boyanan merdivenlerin saatler sonra yeniden griye boyanmasının yankıları sürünce Beyoğlu Belediyesi "Biz yapmadık, kimin yaptığını araştırıyoruz" demişti. Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan Twitter'dan açıklama yaptı

Gri Merdiven" tartışmasında Beyoğlu belediyesi geri adım attı. İstanbul Fındıklı'da, Karaköy ve Cihangir arasında gidilmesini sağlayan merdivenlerin griye boyanmasının yankıları sürüyor. Beyoğlu Belediyesi yetkilileri "Biz yapmadık, kimin yaptığını araştırıyoruz" demişti. Ancak akşam saatlerinde belediye başkanı Misbah Demircan Twitter üzerinden açıklama yaptı ve merdivenlerin belediye tarafından griye boyandığını söyledi. Demircan, gelen şikayet üzerine merdiveni boyadıklarını ancak tepkiler üzerine rengi ifade etmese de "Gökkuşağı" olarak merdivenlerin boyanacağını belirtti. Demircan Twitter üzerinden şu açıklamaları yaptı:

Fındıklı Cihangir arasındaki merdivenlerin rengarenk boyanması orjinal ve güzel bir proje.
Şahsen bu projeyi hem bu merdivenlerimizde hem de Beyoğlu'ndaki başka merdivenlerimizde uygulayabileceğimizi düşünüyorum.
Böyle güzel projeleri olanlar lütfen benimle ya da belediyemizle irtibata geçsinler. Vatandaşımızdan kabul alalım uygulayalım.
Buna karşılık, süreçleri tamamlanmamış orada yaşayanlara sunulmamış bir projeyi uygulamak en azından şık olmaz.
Bir vatandaşımız şahsi bir karar almış böyle güzel bir projeyi Beyoğlu'a kazandırmış bulunuyor. Lakin ciddi bir usul hatası yapılmış.
Belediyeye müracaat edilmediği gibi orada yaşayan vatandaşlarımıza da proje aktarılmamış, mahalleli ve kurallar ihmal edilmiştir.
Bunun içindir ki belediye birimlerimize şikayetler yapılmış, bu şikayetleri dikkate alan arkadaşlarımız renkleri kapatmak zorunda kalmıştır.
Renkli Merdivenlerle ilgili ön çalışmalarımızı tamamladık. Mahalleliyle bir araya gelip konuyu tartışacak, minik bir plebisit yapacağız.
Benim oyum evettir. Mahalle sakinlerimizin de öyle olacağını umuyorum. Beyoğlu'nda renkli merdivenler dönemi başlayacak diyebilirim.

Haberin Devamı