Kültür - Sanat Beylikdüzü 'Klasik Günleri' başladı
Paylaş
Beylikdüzü 'Klasik Günleri' başladı

Bu yılki konsepti klasik müzik ve dansın birlikteliği olan 3. Beylikdüzü Klasik Günleri, Beylikdüzü Yaşam Vadisi'nde başladı

3 Tenor Grubu Aykut Çınar, Şenol Talınlı ve Ayhan Uştuk’un 'Ay Işığı Şarkıları'na yaklaşık 2 bin kişi eşlik etti.
Sanat yönetmenliğini Figen Ayhan Karakelle'nin yaptığı 'Beylikdüzü Klasik'te solistlere piyanoda Esra Poyrazoğlu Alpan'ın eşlik etti. Konserde aryalar, napolitenler ve türkülerin yanı sıra Mozart ve Bach eşliğinde yapılan genç yeteneklerin hiphop dansı beğeni topladı.

"Mazi Kalbimde Yaradır", "Kalbe Dolan Bakış Unutulmaz", "İntizar", "Hekimoğlu", "Çökertme" gibi sevilen nostalji parçalara ve türkülere vatandaşlar da eşlik etti.

'MUTLULUK, ÖZGÜRLÜK OLMAZSA ADALET OLMAZ'

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Burası, 250 bin metrekarelik bir park. 1 milyon 100 bin metrekare olacak tamamı. 8 kilometre uzunluğunda, denizden sahile kadar. Dolayısıyla İstanbul’un nefes borularını açıyoruz, damarlarını genişletiyoruz. İstanbul’un sanat damarlarını genişletiyoruz. Beylikdüzü’nün böyle bir özelliği olacak. Bir hafta boyunca klasik müziğe doyacaksınız. Mutluluk, özgürlük olmazsa adalet olmaz. Dolayısıyla biz burada adaletinde temsilcisi bir yer olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL-(DHA)

Haberin Devamı