Yaşam Beyin performansınızı artıracak 4 egzersiz

Beyin performansınızı artıracak 4 egzersiz

Paylaş
Beyin performansınızı artıracak 4 egzersiz

Her alanda başarılı olmak için önce beyin performansınızı geliştirmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? İşte bunun için 4 egzersiz

Amerika’nın en popüler sporlarından olan amerikan futbolunun en ünlü oyun kurucusu Tom Brady, yüzlerce saat antrenman yapmasının yanında beynini de hızlı ve doğru kararlar vermesi için eğittiğini söylüyor.

Atletizim için her zaman beyin jimnastiği gerekli olmasa da bir CEO için veya herhangi bir şirketteki muhasebeci için beyin egzersizleri yapması, yoğun ve özel zamanlar için olmazsa olmazlardan.

Herhangi bir şekilde şampiyon olmak için beyin tokluğunuzun olması şart. Bunun için beyninizi aşağıdaki 4 şekilde eğitebilirsiniz.

1- KAZANMAYI HEDEF OLARAK KOYUN

İster bir sporcu olun isterseniz bir şirket çalışanı hiç farketmez! Eğer başarılı olmak istiyorsanız önce kendinizi inandırmalısınız. Tom Brady oyuna girdiği zaman “kazanmak için burdayım” diyerek kendini hazırlıyor. İngiltere’de yapılan araştırma basit bir düşüncenin ciddi bir şekilde başarıyı artırdığını göstermiş. Siz de ilk önce derin bir nefes alın ve “bunu en iyi şekilde yapacağım” diyerek kendinizi hazırlayın. Bu düşünce şekli sizi hazırlayacaktır ve başarı şansınızı artıracaktır.

2- DİKKAT VE FARKINDALIK ÜZERİNE ÇALIŞIN

Çalışmalar, beynin strese verdiği tepkiler bakımından çok ilginç değişiklikler gösteriyor. Günümüzün karmaşıklığında farkındalık oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle meditasyon yaparak endişe ve tepkileriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanız size çok büyük avantaj sağlayacaktır.

3- BAŞARIYI HAYAL EDİN VE GÖRSELLEŞTİRİN

Olimpiyat koşusunda altın madalya almış olan Lindsey Vonn, “yarış noktasına gelene kadar bu yaşırı kafamda 100 kere koşmuştum. Her noktasında nasıl olacağını, neler yaşayacağımı çok iyi biliyordum” diyor.

Eğer ulaşmak istediğiniz noktaya kafanızda ulaşırsanız ve bunu gerçekten adım adım yaparsanız gerçek hayatta da faydasını görürsünüz. Tabi bir de bunu gerçekten yaparsanız (çizerek, görselleştirerek, koşarak…) o zaman her şey çok daha anlamlı olacaktır.

4- KENDİNİZİ MOTİVE EDEN KONUŞMALAR YAPIN

Bir röportajında Lebron James’e Cleveland Cavaliers’ı Miami Heat’de oynamak için neden bıraktığı sorulunca “Lebron James için en iyisini ve onu en çok mutlu edecek şeyi yapmaya çalıştım” diye cevap veriyor. Uzun süre sosyal medya ve basın neden kendinden 3. tekil şahıs olarak söz ettiğini tartışsa da aslında başarısının arkasında yatan şeylerden birisi buydu.

Araştırmalar, kendini motive eden kişilerde kaygının azaldığını ve daha iyi kararlar aldıklarını gösteriyor. (Tabi ki başkalarından da duymak daha iyi gelecektir) Bu nedenle önemli bir işe girişmeden önce kendinize isminizle hitap ederek “Bunu yapabilirsin Metin!” gibi motive eden cümleler kurun. Garip gelecektir fakat kendi isminizle hitap etmek duygularınızı daha iyi kontrol etmenizi sağlayacaktır ve böylece elinizdeki enerjiyi çok daha iyi kullanacaksınız.

Her ne olursa olsun bir şampiyon gibi düşünmeye çalışın. Antrenmanlarınızı, hazırlıklarınızı veya yapmanız gereken her neyse onu en iyi şekilde yapın ve beyninizi de bu duruma hazırlayın.

Haberin Devamı