Pazar Postası Betül Demir: Filmlerdeki gibi bir aşk istiyorum
Paylaş
Betül Demir: Filmlerdeki gibi bir aşk istiyorum

Betül Demir müzikteki iddiasını oyunculuğa taşıdı. Seslendirdiği hemen her şarkı hit olan güzel sanatçı şimdilerde hem Mart ayında çıkması planlanan yeni albümünün heyecanını taşıyor hem de Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği ‘Sevgi Müzikali’ndeki başarılı performansıyla adından söz ettiriyor. Fotoğraf çekimi için Shangri-La Bosphorus’ta buluştuğumuz sanatçıyla hem yeni oyununu hem de özel hayatını ve aşkı konuştuk

RÖPORTAJ: OYA ÇINAR

■ Bir sabah kalktık, Betül Demir tiyatro sahnesinde...

Çocukluğumdan beri en büyük hayalim bir müzikalde oynamaktı. Bunu bir röportajda söyledim, 3 gün sonra ‘Sevgi Müzikali’nden teklif geldi. Müjdat Gezen’den böyle bir teklif gelmesi çok onur vericiydi. Kadroyu da duyunca heyecandan ölüyordum zaten.

■ Niye siz? Sordunuz mu?

Sormadım ama, o Güneri Civaoğlu’na şöyle demişti, “Betül bir oyuncuda olması gereken her özelliğe sahip. Zekasıyla ve algısıyla mıknatıs gibi tüm pozitif şeyleri çekiyor”.

■ İlk oyunculuk deneyiminde Müjdat Gezen ve Ayşen Gruda’yla aynı sahnede olmak! Korkmadınız mı?

Korkmadım, çünkü o kadar sahici oynuyorlar ki; onların karşısında taş olsa yerinden oynar. Ama onlara eşlik edebilmek için sürekli çalışıyorum.

■ Kaybolan mahalle kültürü çok güzel işleniyor oyunda. Sizin çocukluğunuz nasıl bir mahallede geçti?

Biz 5 kardeşiz ve yaş aralıklarımız çok yakın olduğu için arkadaş gibi büyüdük. Kısa ama güzel hatıralarla dolu bir mahalle hayatım oldu. Sude Bilge Demir’le konserler verdiğimiz arkadaşlarımıza bilet kestiğimiz, alkışlamayanı kovaladığımız, güzel zamanlardı.




■ ‘Erkek Fatma’ mıydınız?

Alnımdaki yara izi çocukluğumdan kalma. Erkek Fatma’ydım ama naif bir tarafım da vardı. Kıyafetime çok özen gösterirdim. Annem çok güzel elbiseler dikerdi ama onları da yine mutlaka kendi kafama göre keser biçer değiştirirdim. Tam bir ayrık otuydum. Adımın anlamı bile zaten ayrı kök salan fidan!


‘ÇOK BÜYÜK AŞKLAR YAŞADIM‘


■ Oyun 60’lı yıllarda geçen iki harika aşk hikayesini konu alıyor. Öyle büyük bir aşk günümüzde mümkün mü?

Aşk için doğduysanız, aşk insanıysanız mümkün. O yıllarda ne kadar mümkünse şimdi de o kadar mümkün.




■ Ama günümüzde ilişkiler çok kısa sürüyor...

Bütün ilişkilere öyle bakmamak lazım. O yıllarda anlatılan hikayelerde de çok büyük aşklar yaşandığı kadar, onların etrafında dönen çok gelip geçici şeyler de yaşandığını görüyoruz. Bu kişinin kendisiyle alakalı. Aşk dünyada modası geçmeyen tek şey.

■ Siz aşk insanı mısınız?

Ben kesinlikle aşk insanıyım.

■ Çok büyük aşklar yaşadınız mı?

Yaşayınca büyük yaşarım zaten. Defalarca aşık oldum. Bu yüzden de çok mutlu ve şanslı hissediyorum kendimi. İster 3 ay sürsün, ister 3 yıl, o duyguyu yaşamış olmak güzel bence.

■ Oyundaki gibi maddi imkanları kısıtlı birine aşık olabilir misiniz?

Oldum! Zaten aşk bütün egolarından arındığın zaman, olmazları oldurduğun zaman aşktır. Benim olmazları oldurduğum çok olmuştur. Para pul, bunlar hiç önemli değil.


■ “İstediğim her şey oluyor” dediniz. Nasıl beceriyorsunuz?

Şuna çok inanıyorum; insan hayatta ne isterse istesin, gerçekten isterse yapabilir. Sihirli anahtar gerçekten istemek.

■ “Hiç gelinlik hayalim olmadı” diyorsunuz. Neden?

Bana bu soru sorulana kadar bunu hiç düşünmediğimi fark ettim. Çünkü çocukluğumdan beri sadece sahne kostümlerim, kliplerimde giyeceğim kıyafetler ve alacağım alkışla ilgilendim. Hep bunların hayalini kurdum.

■ “Hiç evlenmem” demiyorsunuz ama değil mi?

Büyük konuşmak istemem. Evlilik kurumuna çok büyük saygım var. Hayatımı paylaşacağıma inandığım, ömrümün sonuna kadar aşık olacağım adamı bulursam neden olmasın!

‘20’Lİ YAŞLARDA ANNE OLMAK İSTESEM OLURDUM’


■ Anne olma fikri kulağınıza nasıl geliyor?

Eğer 20’li yaşlarda anne olmak istesem olurdum. Her zaman çok cesurdum. Ben aklımı hep mesleğimi nasıl daha iyi yapabilirim, kendimi daha çok nasıl geliştirebilirim gibi şeylere yordum. Şu an bazen diyorum “Keşke o yıllarda böyle bir hayalim olsaydı da bir evlat sahibi olsaydım”.

■ Şu sıra hayatınızda biri var mı?

Şu ara yok.

■ Olduğunda nasıl bir sevgili oluyorsunuz?

Çok rahatım. Ama galiba fazla rahatım. Karşımdakini fazla rahat bıraktıktan sonra da o durumun acısını fena çeken biriyim (gülüyor).

■ Size kıskançlık yapıldığında tepkiniz ne olur?

Ona da hiç gelemem. Bir kere güvenmediğim adamla zaten birlikte olmam. Aksi sabit oluncaya kadar (gülüyor). Dolayısıyla karşımdakinden de aynı güveni beklerim. Hiçbir erkek arkadaşımın telefonuna gözümün ucuyla bile bakmış değilim. Ama bakmak lazımmış arada. Ona çok sonra aydım!

■ Nasıl bir erkek hayatınızın aşkı olabilir?

Zeki ve esprili olması lazım. İlla ki bir yeteneğinin olması gerekiyor. Spora olabilir, müziğe olabilir... Ama bir şeye olsun. Bir de mutlaka kitap okusun.

■ Siz müziğe her şeyden daha tutkulusunuz. Onun hayatında, sizden daha öncelikli bir tutkusu olsa?

Hiç rahatsız olmam. Şunu çok küçük yaşlarda öğrendim kiek sevgidir.

'Çok soru soran çok kasan adamla olmaz'

■ Hareket mi seversiniz, yoksa şömine başında, gün batımında uzun sohbetler mi?

Ben her zaman hareket severim. Ama şömine karşısındaysam da hiç olmadı kendim bir hareket yaratırım!

■ Nasıl bir erkek için “Asla olmaz” dersiniz?

Özgüveni olmayan, çok soru soran, çok kasan ve tekinsiz bir adamla asla olmaz. Bir de çok aramasın. Öyle çok ‘mıçmıç’ ilişki de sevmem.

■ İlişkilerinizde stratejinin yeri nedir?

Bugüne kadar istediğim hiçbir şeyi plan programla elde etmedim. Tamamen kendiliğinden gelişti. Ben istedim ve Allah karşıma çıkardı.

■ Çok isteyip olduramadığınız hiçbir şey yok mu?

Oldurmak üzere olduklarım var. Açık açık havada konser vermek, iyi bir sinema filminde oynamak.

■ Sinemada kiminle başrol oynamak istersiniz?

Nejat İşler’le oynamayı çok isterim. Oyuncu olarak onu çok beğeniyorum.

'YUKARIDAN BAKMA YUKARI BAK'

Hayatta neleri ve kimleri asla umursamazsınız?

Hayatta herkesi ve her şeyi umursamak lazım. Ki kimse de bir daha umrumda olmaz.

■ Önümüzdeki günler size neler getirsin?

Bu yıl konser şampiyonu olmak istiyorum. Demin bahsettiğim gibi bir sinema filmi yapayım ve o filmlerdeki gibi bir aşk yaşayayım.

■ Yeni albüm ne zaman geliyor?

Mart gibi harika bir albüm geliyor. Bu kez daha çok söze ve müziğe imza attım. Bir sürü hikaye biriktirdim geçtiğimiz birkaç yılda. Onları şarkılara yansıttım...

Haberin Devamı