Spor Beşiktaş'ta yaprak dökümü

Beşiktaş'ta yaprak dökümü

Paylaş
Beşiktaş'ta yaprak dökümü

Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunu 3. sırada bitiren Beşiktaş'ta yaprak dökümü yaşandı.

Sezonun tamamlanmasının ardından siyah-beyazlı takımda 7 oyuncunun sözleşmesi bitti. Portekizli oyuncular Hugo Almeida ve Manuel Fernandes’in yanı sıra Fransız futbolcu Julien Escude’nin de Beşiktaş Kulübü ile olan sözleşmesi 31 Mayıs itibarıyla sona erdi. Bu oyuncularla birlikte geride kalan sezonda kiralık olarak takımda forma giyen Gökhan Töre, Jermaine Jones, Ramon Motta ve Dany Nounkeu’nun de kulüple ilişkisi kesildi.

Sorunlu oyuncu Fernandes

Beşiktaş’ta ayrılan futbolcular arasında en büyük eleştirileri Manuel Fernandes aldı. Geldiği ilk sezondan itibaren taraftarların büyük umut bağladığı Portekizli oyuncu, bu sezon formsuzluğunun yanı sıra olayların da kahramanı oldu. Ligin ilk yarısında genelde şans bulan tecrübeli oyuncu, Kasımpaşa ile oynanan ancak yaşanan olaylar nedeniyle tekrarına karar verilen maçta bir taraftarın saldırısına uğramıştı. Yaşadığı şoka rağmen sonraki maçlarda forma giyen Fernandes, ikinci yarıda ise yokları oynadı. Beşiktaş formasıyla son kez 22. haftada Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sahaya çıkan Portekizli oyuncu, kalan maçlarda sakatlık gerekçesiyle forma giymedi.

Almeida ile anlaşma sağlanamadı

Siyah-beyazlı kulüpte yönetim kurulunun kalmasını istediği Portekizli oyuncu Hugo Almeida’nın da sözleşmesi sona erdi. Bu sezon attığı 13 golle en skorer sezonun yaşayan Almeida, yönetim kurulunun kendisine sunduğu teklifi şu ana dek kabul etmedi.

Escude, az oynadı

Teknik direktör Samet Aybaba tarafından 2012-2013 sezonunda takıma dahil edilen tecrübeli oyuncu Julien Escude de ayrılan oyuncular arasında yer aldı. Siyah-beyazlı formayla ilk sezonunda şans bulan Fransız oyuncu, bu sezon 11 lig mücadelesinde görev aldı ve takımına 2 gol kazandırdı.


Kiralık oynayanlar

Beşiktaş’ın farklı takımlardan kiralık olarak transfer ettiği Gökhan Töre, Jermaine Jones, Ramon Motta ve Dany Nounkeu’nun da sözleşmeleri sona erdi. Bu oyuncular arasında Gökhan Töre ve Ramon Motta, ortaya koydukları performansla dikkati çekti. Beşiktaş yönetimi, yeni sezonda iki oyuncunun takımda kalması için girişimlerini sürdürürken Galatasaray’dan kiralık gelen Dany, kadro dışı kalması nedeniyle sezonun son maçlarında görev alamadı. Almanya’nın Schalke 04 Kulübü’nden kiralık olarak transfer edilen Jermaine Jones’un durumu ise merakla bekleniyor.


Yabancı kontenjanı boşaldı

Beşiktaş Kulübü’nde sözleşmesi biten oyuncuların büyük bölümünü yabancı oyuncular oluşturuyor. 6 yabancı oyuncu kulüpten ayrılırken, kiralık Gökhan Töre de şimdilik kulübü Rubin Kazan’a döndü. Yabancı oyuncuların ayrılmasının ardından siyah-beyazlı takımda Atiba Hutchinson, Filip Holosko, Pedro Franco, Tomas Sivok ve geride kalan sezonu Kardemir Karabükspor’da kiralık olarak geçiren Michael Eneramo kaldı.

Transferde arayışlar sürüyor

Kulüp başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu, giden oyuncuların yerine transfer arayışlarını sürdürüyor. Almeida’nın ayrılmasının ardından forvet hattına takviye için odaklanan siyah-beyazlı kulüp, orta saha ve savunma için de arayışlarına devam ediyor.

AA

Haberin Devamı