Yemek Beşiktaş'ta Delidolu bir Meksika evi

Beşiktaş'ta Delidolu bir Meksika evi

Paylaş
Beşiktaş'ta Delidolu bir Meksika evi

Beşiktaş'ta Delidolu bir Meksika evi

Meksika kilometrelerce uzakta. Ama Meksika mutfağı artık çok yakınımızda. Beşiktaş’ta açılan Delidolu Fajita House zengin mönüsü, Türk damak tadına uygun yemekleriyle Beşiktaş Çarşı’da açıldı. Her yemeğin özenle yapıldığı Delidolu Fajita House’ta Meksika mutfağının en ünlü tatları olan fajita’lardan burrito’lara quesadilla’lardan tortilla pizzalara kadar 60 çeşidi bir arada bulabilirsiniz.

Kimyagerdi, restoran açtı...

Delidolu Fajita House’un kurucusu Serhat Levent Aslaner. 34 yaşındaki Levent Bey, aslen kimyager. Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi almış. Ardından dil eğitimi için İngiltere’ye gitmiş. Levent Aslaner restorancılığa girişini şöyle anlatıyor: “2 sene İngiltere’de yaşadım. Bu sırada hem tekstille ilgili işler yaptım hem de çeşitli restoranlarda çalıştım. Gıda sektörünün her bölümünde çalışma fırsatı yakaladım. Bunların arasında Meksika mutfağına ağırlık verdim. Türkiye’ye de Meksika mutfağını getirme hayalim vardı. Ülkeme kesin dönüş yapınca hayalimi doğduğum ve büyüdüğüm semt olan Beşiktaş’ta gerçekleştirmek istedim. Büyük bir lokantadan çok lezzetli yemeğin hızlıca yenilebileceği bir yer açmak istedim. 7 ay önce Delidolu Fajita House’u Beşiktaş Çarşı’da hizmete soktuk”.

Fajitalar çok lezzetli

Delidolu Fajita House’ta tüm yemekler açık mutfakta pişiriliyor. Yapılan yemeklerin her anını usta ellerden çıkarken seyredebiliyorsunuz. Yemekler taze olarak 8 dakika içerisinde hızlıca masanıza servis ediliyor. Lokantanın öne çıkan lezzeti Meksika mutfağının ünlü yemeği ‘fajita’. Fajitalar döküm tavalarda, müşteri istediği anda açık mutfakta pişirilip öyle servis ediliyor. Et ve tavuk fajita özel olarak marine edilmiş antrikot etten veya tavuk göğsünden yapılıyor. İçerisinde sotelenmiş soğan, renkli Meksika biberleri, sour cream, avokadodan yapılan guacamole ve salsa sos eşliğinde sunuluyor. İncecik Meksika lavaşı olan tortilla ekmeklerine sarılarak yenilen fajita çok doyurucu. Hem tavuk hem de et severim diyorsanız tercihiniz combo fajita olmalı. Çünkü combo fajitada antrikot et ve tavuk göğsü bir arada. Et sevmeyenlerdenseniz, Delidolu Fajita House’ta vejetaryenler için de yemekler var. Özellikle sebzeli fajita vejetaryenlerin ilk tercihi oluyor. İçerisinde mantar, kabak, mısır, renkli Meksika biberleri olan sebzeli fajita da sour cream, guacamole ve salsa sos eşliğinde masanıza getiriliyor.

Pizzalar incecik

Delidolu Fajita House’ta her yerde bulamayacağınız yemeklerden biri de tortilla pizzalar. Bu pizzalar Meksika’nın ince lavaş ekmeği tortillayla yapılıyor...”. Tavuklu, sebzeli çeşitleri olan pizzalardan Meksika pizza en farklısı. Meksika pizzada kaşar peynir, antrikot parçaları, renkli Meksika biberleri ve acı sos var. Delidolu Fajita House’un Meksika dürümleri ise şimdiden müdavim edinmiş. Burrito adındaki Meksika dürümlerinin etlisi, tavuklusu sebzelisi ve köftelisi bulunuyor. Meksika gözlemesi olan quesadillalar da her damak zevkine hitap ediyor. Etlisi, tavuklusu, peynirlisi ve sebzelisi olan quesadilların tadına doyum olmuyor.

Öğrenciye indirim var

Delidolu Fajita House’taki yemekler saymakla bitmez. Ancak tatlıların tadına bakmadan lokantadan ayrılmayın deriz. Özellikle tarçın, elma, kuru üzüm, cevizle yapılan Mexican apple chimi iki kişiyi rahatlıkla doyuracak büyüklükte. Bu lezzetleri hemen tatmak istiyorsanız www.yemeksepeti.com’dan sipariş verebilirsiniz. Öğrencilere yüzde 10 indirim yapan Delidolu Fajita House’un, Yıldız Teknik ve Bahçeşehir Üniversiteleri’nden gelenlere yüzde 15 indirimi var.

Tel: (0212) 260 33 54-36 58

Bu yazı 30 Ocak 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır

2

Haberin Devamı