Spor Beşiktaş'a yıldızlar yaramadı

Beşiktaş'a yıldızlar yaramadı

Paylaş
Beşiktaş'a yıldızlar yaramadı

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Dinamo Kiev'e 4-1 yenilen Beşiktaş, ikinci yarıda yaptığı yıldız takviyelerine rağmen büyük düşüş yaşıyor

Sezona Quaresma ve Guti takviyeleriyle büyük hedeflerle başlayan, ancak özellikle Spor Toto Süper Lig’de hedeflerin gerisinde kalan, devre arasında da Simao, Almeida ve Fernandes takviyeleriyle ikinci yarının başında heyecanını yenileyen siyah-beyazlı ekip, buna karşın daha da düşüşe geçti.

2010-2011 sezonunun ilk yarısında Süper Lig’in yanı sıra UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası maçları yapan "Kara Kartallar", ligde zirvenin gerisinde kalmasına rağmen Avrupa ve kupa mücadelesinde iddiasını sürdürme başarısı gösterdi.

Quaresma ve Guti'li kadrosuyla özellikle UEFA Avrupa Ligi’nde başarılı sonuçlara imza atan Beşiktaş, ilk yarıda toplam 32 resmi karşılaşmaya çıkarken, 19 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi elde etti.

Siyah-beyazlı ekip, 32 maç sonunda elde ettiği 19 galibiyetle, yüzde 59,3 galibiyet oranı yakaladı. Bu maçlarda toplam 57 gol atıp yüzde 1,7 ortalama yakalayan siyah-beyazlı takım, kalesinde gördüğü 28 golle ise 0,8 oran buldu.

SIMAO, ALMEIDA VE FERNANDES ÇARE OLMADI

Sezonun ilk yarısında özellikle ligde arzuladığı noktaya gelemeyen Beşiktaş, devre arasında Portekizli yıldız oyuncular Simao, Almeida ve Fernandes’i alarak kadrosunu daha da güçlendirmeye çalıştı.

Guti ve Quaresma’nın yanına 3 Portekizli oyuncuyu alarak yeni bir heyecanla ikinci yarıya başlayan siyah-beyazlı ekibin motivasyonu çabuk düştü.

İYİ BAŞLADILAR AMA...


İkinci yarının ilk resmi maçında Ziraat Türkiye Kupası’nda Manisaspor’u deplasmanda 3-2 yenerek başlayan ve ligde Bucaspor’u 5-1 mağlup ettikten sonra yine kupada lider Trabzonspor karşısında, sahasında 2-1 kazanarak camiayı umutlandıran Beşiktaş, son maçlarda ise büyük düşüş yaşadı.

Önce ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 yenilen Beşiktaş, son iki maçta ise ligde Ankaragücü’ne 1-0 ve UEFA Avrupa Ligi’nde de Dinamo Kiev’e 4-1 yenildi.

BİR HEDEFTEN DAHA KOPUYOR

Bu sezon şu ana dek 3 kulvarda mücadele eden, ancak ligde zirvenin gerisinde kalınca UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’na yoğunlaşan Beşiktaş, bir hedeften daha uzaklaşmak üzere...

Siyah-beyazlılar, bu sezon en başarılı olduğu kulvar olan UEFA Avrupa Ligi’nde 2. turda sahasında Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına 4-1 yenilince avantajı tamamen rakibine kaptırdı.

SAVUNMA KÖTÜYE GİDİYOR

Siyah-beyazlı takımda ilk yarıda en çok eleştirilen savunma ise ikinci yarıdaki maçlarda daha da kötü performans sergiledi.

Sezonun ilk bölümünde 32 maçta 28 gol yiyerek 0,8 ortalama yakalayan Beşiktaş, ikinci yarıda oynadığı 8 maçta ise kalesinde 12 gol gördü ve yediği gol oranını 1,5’a çıkardı.

2

Haberin Devamı