Spor Beşiktaş - Sidigas Avellino (Maç özeti)

Beşiktaş - Sidigas Avellino (Maç özeti)

Paylaş
Beşiktaş -  Sidigas Avellino (Maç özeti)

Beşiktaş, FIBA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında karşılaştığı Sidigas Avellino'ya mağlup olarak istediği gibi bir başlangıç yapamadı

İtalyan ekibi Avellino'nun pota altında Fesenko'yu kullanma çabasıyla başladığı karşılaşmada Beşiktaş, şutörleri Weems ve Diebler'ı devreye sokarak skorda üstünlüğü eline geçirdi.

Fakat Jason Rich ile üst üste basketler bulan Avellino, çeyreğin bitimine 01:24 kala skoru 22-21'e getirdi. Kalan sürede rakibine sadece bir basket şansı veren Beşiktaş, genç oyuncusu Ömer Utku Al'ın yarı sahadan yolladığı üçlükle çeyreği 31-23 önde kapatmayı başardı.


DEVRENİN SONUNDA AVELINO'NUN SERİSİ


İkinci çeyrekte Beşiktaş, Diebler'ı etkin kullanmaya devam ederek çeyreğe iyi başlasa da bu kez son anlarda sıkıntı yaşayan taraf temsilcimiz oldu. Çeyreğin bitimine 02:34 kala Diebler'ın üçlüğü ile skoru 48-37 yapan Beşiktaş, kalan sürede 10-0'lık Avellino serisine engel olamadı ve devre 48-47 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarı sonunda Beşiktaş cephesinde Jon Diebler ürettiği 16 sayıyla takımının en etkili ismi olurken Avellino cephesinde Jason Rich, devre sonundaki performansı ve ürettiği 14 sayıyla takımının maça tekrar ortak olmasını sağladı.

Üçüncü çeyreğe hücumda sıkıntılı başlayan Beşiktaş Sompo Japan, Avellino'nun Fesenko ve Rich ikilisini etkin kullanması ile skorda geriye düştü. Çeyreğin bitimine 04:37 kala Avellino, skorda 56-63 üstünlüğü yakalamayı başardı.

Çeyreğin kalan bölümünde ilk yarıda sayı üretemeyen Dezmine Wells'i de devreye sokan Avellino, 59-69 ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve farkı koruyarak çeyreği 64-74önde kapatan taraf oldu.


SON ÇEYREKTE GERİ DÖNÜŞ YETERLİ OLMADI


Son çeyreğe oldukça etkili başlayan temsilcimiz Beşiktaş Sompo Japan, rakibine maçın bitimine 03:33 kalana kadar sayı şansı vermedi ve 10-0'lık seri ile skoru 74-74'e getirmeyi başardı.

Kalan sürede Ariel Filloy ve Bruno Fitipaldo ile serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla Avellino, maçın bitimine 02:36 kala skoru 74-81'e getirdi. Kalan sürede Filloy ile etkinliğini sürdüren İtalyan ekibi, temsilcimiz Beşiktaş'ı 80-86 mağlup etti.

Maçın en skorer ismi Beşiktaş adına ürettiği 23 sayıyla Jon Diebler olurken Sertaç Şanlı'nın da 17 sayı, 9 ribauntluk performansı galibiyet adına yeterli olmadı.

Sidigas Avellino cephesinde ise Jason Rich 21 sayıyla takımının en etkili ismiydi. Maçın son anlarında kritik isabetler bulan Ariel Filloy da maçı 17 sayıyla tamamladı.

Haberin Devamı