Spor Beşiktaş golü sevmiyor

Beşiktaş golü sevmiyor

Paylaş
Beşiktaş golü sevmiyor

Beşiktaş, sezonun ilk yarısında en az gol yiyen ekip olarak dikkati çekerken, gol yollarında ise oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdi

Yaptığı başarılı savunmayla rakip forvetlere ligin ilk yarısında geçit vermeyen siyah-beyazlılar, aynı başarıyı rakip kalede gösteremedi.

Ligin ilk yarısında kalesinde sadece 10 gol gören siyah-beyazlılar, yenilen gol bakımından 16 takımı geride bırakıp zirvede yer aldı. Ankaraspor karşısında elde edilen 3-0 hükmen galibiyetin katılmadığı değerlendirmeye göre ligin ilk yarısında 17 gol atan Beşiktaş, bu konuda ise son sıralarda kendine yer buldu.

Siyah-beyazlılar atılan gol bakımından sadece Diyarbakırspor, Manisaspor ve Denizlispor’u geride bıraktı, diğer takımların tamamından ise daha az gol attı.

10 MAÇTA GOL YEMEDİ

Ankaraspor maçı hariç ilk yarıda ligde 16 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlılar, bu 16 maçın sadece 6’sında kalesinde gol görürken, 10 maçta gol yemedi.

Galatasaray ve son Bursaspor maçlarında 3’er gol yiyen siyah-beyazlılar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kayserispor, Kasımpaşa ve Manisaspor karşılaşmalarında ise kalesinde 1’er gol gördü.

EN FARKLI GALİBİYETİ VE MAĞLUBİYET DERBİLERDE

Beşiktaş, ligin ilk yarısındaki en farklı skorlu galibiyetini Fenerbahçe’ye karşı aldı. Siyah-beyazlıların 3-0’lık derbi galibiyeti, aynı zamanda siyah-beyazlıların ligin ilk yarısında elde ettikleri en farklı galibiyet de oldu.

"Kara Kartallar"ın ilk yarıdaki en farklı skorlu yenilgisi de yine bir derbi maçta geldi. Beşiktaş’ın, Galatasaray’a karşı aldığı 3-0’lık mağlubiyet, bu sezon aldığı en farklı yenilgi olarak dikkati çekti.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARI AÇILIYOR

Beşiktaş, ligin ilk yarısında attığı 17 golün yüzde 64.70’ini (11) ikinci devrelerde, yüzde 35.30’unu ise (6) ilk devrelerde kaydetti. En çok 46 ile 60. dakikalar arası gol atan (5 gol) siyah-beyazlılar, ilk 15 dakikalar ile 31 ve 45. dakikalar arasında ise sadece 1’er gol atabildi.

EN GOLCÜ BOBO

Beşiktaş’ın 2009-2010 sezonunun ilk yarısındaki en golcü futbolcusu Brezilyalı Bobo oldu. Bobo ligde takımı adına 6 gol kaydederken, Alman futbolcu Fink ise 2 golle Brezilyalı futbolcuyu izledi. Siyah-beyazlılarda geriye kalan 9 golü ise 9 farklı futbolcu attı.

NİHAT, NOBRE VE TABATA 1 GOLDE KALDI

Siyah-beyazlılarda büyük ümitler ve yüksek bedellerle transfer edilen Nihat Kahveci ve Rodrigo Tabata, gol yollarında beklenen başarıyı gösteremezken, golcü futbolcu Mert Nobre de ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşattı.

Üç futbolcu da takımları adına 1’er gol kaydederken, Nobre 286 günlük suskunluğuna ancak ilk yarının son maçı olan Bursaspor karşılaşmasında son verebildi.

KİM KAÇ GOL ATTI?

Bobo: 6
Fink: 2
Holosko: 1
Tello: 1
Tabata: 1
Nihat Kahveci: 1
Ekrem Dağ: 1
İsmail Köybaşı: 1
Ernst: 1
Uğur İnceman: 1
Mert Nobre: 1

3

Haberin Devamı