Spor Beşiktaş Almanya'ya gitti

Beşiktaş Almanya'ya gitti

Paylaş
Beşiktaş  Almanya'ya gitti

Beşiktaş Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yurt dışı kamp çalışmalarının ilk etabı için Almanya'ya gitti.

Hazırlıklarına 24 Haziran Salı günü BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde başlayan siyah-beyazlılar, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’ndan kalkan özel uçakla Almanya’ya hareket etti.

Teknik direktör Slaven Bilic, 12 gün sürecek ilk etap kampına 26 futbolcu dahil etti. Kafile 24 futbolcuyla Almanya’ya giderken, izinli olan Atiba Hutchinson’ın 1 Temmuz, Tolga Zengin’in ise 3 Temmuz’da kampa katılacakları belirtildi.

Başkanlığını, kulüp yönetim kurulu üyesi Mete Vardar ve futbol genel direktörü Önder Özen’in yaptığı Almanya kampında yer alacak futbolcular şunlar:
Tolga Zengin, Cenk Gönen, Günay Güvenç, Emre Metin, Ersan Adem Gülüm, Tomas Sivok, Pedro Franco, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Tugay Kaya, Ümit Karaal, Necip Uysal, Uğur Boral, Tugay Eyiol, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Furkan Yaman, Filip Holosko, Ömer Şişmanoğlu, Cenk Tosun.

Hazırlık maçları

Yeni sezon hazırlıklarını 10 Temmuz’a kadar Almanya’nın Bielefeld bölgesinde sürdürecek Beşiktaş, bu ülkenin bölgesel lig takımlarından Verl ve Rödinghausen ile 6 ve 9 Temmuz’da olmak üzere iki hazırlık maçı oynayacak.
Almanya kampının bitimiyle 2 gün izin yapacak "Kara Kartallar" daha sonra İngiltere’ye geçerek çalışmalarına devam edecek. İngiltere’nin Leeds şehrinin Yorkshire bölgesinde bulunan De Vere Oulton Hall&Spa Resort’ta konaklayacak siyah-beyazlılar, 13-24 Temmuz arası bu ülkede bulunacak.

Adada 4 de hazırlık maçı oynayacağı açıklanan Bilic’in öğrencileri, 15 Temmuz Salı günü İngiltere’nin Wigan Athletics, 19 Temmuz Cumartesi günü Belçika’nın Oostende, 21 Temmuz Pazartesi günü İngiliz temsilcisi Notss Country ve 24 Temmuz Perşembe günü de Almanya’nın Mainz takımına rakip olacak.

Serdar Kurtuluş ve Cenk Tosun’un açıklamaları

Beşiktaşlı futbolculardan Serdar Kurtuluş ile yeni transfer Cenk Tosun, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nden havalimanına hareket etmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Takımın deneyimli savunma oyuncusu Serdar, önlerinde çok önemli maçlar olduğunu ve iyi çalışmaları gerektiğini söyleyerek, "Yaklaşık 24-25 günlük bir hazırlık süreci geçireceğiz, umarım bizim için iyi olur. Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için zorlu karşılaşmalar oynayacağız. İlk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak ve sezona en iyi şekilde hazırlanmaktır. Umarım her şey kulübümüz için iyi olur. Sakatlık yaşamadan iyi bir kamp dönemi geçiririz" dedi.

Yeni transfer Cenk Tosun ise Beşiktaş formasıyla kampa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu kulüpte oynamak en büyük hayallerimden biriydi. Başardım, artık burada kendimi göstermek için her şeyimi ortaya koyacağım. Kamp dönemini iyi geçirip lige iyi başlamak istiyoruz. Sezonu erken açmak bizim adımıza avantaj olur. Gerek antrenmanlar gerekse kamp yapacağımız yerler bize olumlu etki yapacak. Takım içindeki arkadaşlık çok iyi, beni de çok güzel karşıladılar."

Cenk, yapılması muhtemel görünen yabancı golcü transferi için de "Rekabet olması lazım, rekabetin olmadığı yere rehavet çöker. Kendini antrenmanlarda daha iyi gösteren, hazırlık maçlarında iyi oynayacak futbolcunun kendisini ilk 11’de bulacağına inanıyorum. Ben direkt forma giyebilmek için elimden geleni yapacağım" şeklinde görüş belirtti.

AA

Haberin Devamı