Spor Beşiktaş 2 - 1 Lyon

Beşiktaş 2 - 1 Lyon

Paylaş
Beşiktaş 2 - 1 Lyon

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final maçı rövanş karşılaşmasında ilk maçta elinden kaçırdığı Lyon'la evinde karşı karşıya geldi. Temsilcimiz büyük bir heyecana sahne olan maçta uzatmaların ardından Lyon'a penaltılarda 7 - 6 yenildi

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerinden Beşiktaş Lyon maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Normal süresi 2-1 biten maç uzatmalara gitti. Uzatma dakikalarında gol olmadı ve penaltılarda Fransız ekibi Lyon Beşiktaş'a üstünlük sağlayarak yarı finale yükseldi. Diğer çeyrek final eşleşmelerinde turu geçen takımlar ise Celta Vigo, Manchester United ve Ajax oldu. UEFA Avrupa Ligi yarı final kurası ise yarın saat 14:00'da çekilecek.

Maç Özeti

Lyon
adına Gonalos sekizinci penaltıyı gole çevirdi ( 7 - 6 ) ve Lyon UEFA Avrupa Liginde yarı finale çıktı.

Beşiktaş adına Milosevic sekizinci penaltıyı kaçırdı ( 6 - 6 )

Lyon adına Jallet yedinci penaltıyı kaçırdı ( 6 - 6 )

Beşiktaş adına Tosic yedinci penaltıyı kaçırdı ( 6 - 6 )

Lyon adına Diakhaby altıncı penaltıyı gole çevirdi ( 6 - 6 )

Beşiktaş adına Necip altıncı penaltıyı gole çevirdi. ( 6 - 5 )

Lyon adına Valbuena gole çevirmeyi başardı. Her iki takımda beşte beş yaptı ( 5 - 5 )

Beşiktaş adına beşinci penaltyı Talisca gole çevirmeyi başardı ( 5 - 4 )

Lyon adına dördüncü penaltıyı Rybus gole çevirmeyi başardı ( 4 - 4 )

Beşiktaş adına dördüncü penaltıyı Tolgay gole çevirmeyi başardı ( 4 - 3 )

Lyon adına üçüncü penaltıyı Ghezzal gole çevirmeyi başardı. ( 3 - 3 )

Beşiktaş adına üçüncü penaltı Atiba gole çevirdi ( 3 - 2 )

Lyon adına ikinci penaltıyı Tolisso gole çevirmeyi başardı. ( 2 - 2 )

Beşiktaş adına ikinci penaltıyı Cenk gole çevirmeyi başardı ( 2 - 1)

Lyon adına ilk penaltıyı Fekir gole çevirmeyi başardı. ( 1 - 1 )

Beşiktaş adına ilk penaltıyı Babel gole çevirmeyi başardı. (1 - 0 )

İkinci uzatmada sona erdi. Maç penaltılara gitti.

117.DK: Uzaktan çekilen sert şutta Beck kendini siper etti. Dönen topta bir kez daha Lyon şansını denedi Atiba'ya çarpan top uzaklaştı.

114.DK: Hızlı hücumda Quaresma ile çıkan Beşiktaş'ta Portekizli oyuncunun Cenk'e attığı topa golcü oyuncu ofsaytta yakalandı.

107.DK: Beşiktaş'ta ceza sahası içine gönderilen topa vuran Cenk'in şutunda kaleci son anda uzaklaştırdı.

106.DK: İkinci uzatma devresi başladı

105.DK: Hakem uzatmaların ilk devresini bitirdi. Beşiktaş 2 - 1 Lyon

104.DK: Beşiktaş hızlı çıkmaya çalışırken Cenk'e gelen topu golcü oyuncu kaptırdı.

101.DK: Sol kanattan Quaresma ile gelişen Beşiktaş atağında Portekizli oyuncu arka direğe doğru orta şut karışımı bir top gönderdi, havadan giden top auta çıktı.

98.DK: Beşiktaş ceza sahasında karambolde Lyonlu oyuncular büyük bir tehlike yakaladı. İki defa şut girişiminde bulunan rakibe Beşiktaş müsade etmedi.

95.DK: Beşiktaş hücumunda Lyon savunması araya girerek topu uzaklaştırdı. Beşiktaş'ta yorgunluk belirtileri başladı.

92.DK: Kullanılan köşe vuruşunda Talisca topa sahip oldu. Kalecinin önde olduğunu gören Talisca'nın orta sahadan vuruşu auta gitti.

91.DK: Maçın uzatma bölümünün ilk devresi başladı.

Hakem son düdüğü çaldı. Maç uzatmalara gitti.

87.DK: Valbuena ile hızlı çıkan Lyon'da ileri gönderilen topu Beck uzaklaştırdı.

81.DK: Lyon hücumunda Beşiktaş savunmasının topu uzaklaştırma çabası bir türlü sonuç vermedi. Lyon baskısı sürüyor.

75.DK: Talisca sol çizgiden aldığı topla rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi, arka direkteki Babel'e gönderdiği topu savunma taca gönderdi.

70.DK: Valbuena'nın getirdiği topla buluşan Tolisso uzaktan sert vurdu, top üstten auta gitti.

60.DK: Quaresma'nın sağ kanattan sol kanada defansa doğru döndüğü topu Adriano güçlükle kontrol etti. Adriano'nun stoperleri düşünerek gönderdiği topu Lyonlu oyuncular kontrol etti.

58.DK: Adriano'nun sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı müthiş ortaya yükselerek kafayı vuran Talisca kendisinin ve Beşiktaş'ın ikinci golünü kaydetti.

58.DK: GOLLLL ( 2 - 1 ) Talisca



56.DK: Gökhan Gönül'ün ceza sahasına yakın noktadan Cenk'e gönderdiği topa milli golcü kafayı vurdu. Kaleci Lopes son anda topu uzaklaştırdı.

53.DK: Lyon savunmasından dönen topu kontrol eden ve sert vuran Talisca'nın şutu yandan auta gitti.

47.DK: Sağ kanattan Quaresma'nın ceza sahası içine yaptığı ortaya iyi yükselip vuran Talisca'nın kafası savunmaya çarparak yumuşadı. Savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

46.DK: İkinci yarı başladı

İlk yarı sona erdi Beşiktaş 1 - 1 Lyon ​


42.DK: Lacazette ceza sahasına yakın noktadan sol çaprazdan güzel bir plase vuruşla topu kalemize gönderdi. Top direkten döndü.

35.DK: Gökhan Gönül'ün arkasına atılan topu kontrol eden ve aşırtma bir vuruşla topu ağlara gönderen Lacazette skora 1-1'lik dengeyi getirdi.

34.DK: gol ( 1 - 1)



27.DK: Talisca ceza sahası çizgisi üzerinden sağ ayağıyla köşeye çok sert vurdu. Beşiktaş 1-0 öne geçti.

27.DK: GOLLL ( 1 - 0 ) Talisca

20.DK:
Valbuena'nın kullandığı kornerde Lyonlu oyuncular topu arkaya çıkardı Tosic'in vurduğu top Mitrovic'e çarpıp kaleye yönelirken direk dibinde Fabri topa sahip oldu.

17.DK: Dönen topta hızlı hücuma çıkan Lyon ekibi tehlikeli olmaya çalışırken savunma araya girdi, dönen topta Lacazette'ye gönderilen top auta gitti.

12.DK: Beşiktaş savunmasının arkasına atılan topta, defansa yardıma gelen Babel araya girdi. Top auta gitti.

7.DK: Lacazette ile Lyon tehlikeli geldi, Mitrovic'in hatası sonrası araya giren savunma topu kornere gönderdi. Kullanılan kornerde kafa vuruşu dışarı gidiyor.

4.DK: Cenk Tosun'un uzaktan çektiği şutu kaleci Lopes kurtardı.

1.DK: Maç başladı. Başarılar Beşiktaş

Beşiktaşın ilk 11'i:

Fabri; Gökhan, Mitrovic, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk

Lyon'un ilk 11'i:

Lopes, Jallet, Nkoulou, Diakhaby, Morel, Tousart, Gonalons, Cornet, Tolisso, Valbuena, Lacazette

Kara Kartal, Fransa'da sahayı dar ettiği Lyon'u evinde ağırlayacak. Nefesleri kesen mücadelede Beşiktaş 1-0 öne geçmesine rağmen bireysel vebasit hatalar yüzünden sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Beşiktaş mağlubiyete rağmen deplasmanda gol atarak büyük bir avantaj yakaladı.

İşte maça saatler kala Vodafone Arena:


KARTAL KOLAY GOL ATIYOR


Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki son 5 maçtaki golcü özelliğini, Olympique Lyon karşısında da kullanarak tur arayacak. Yarı final için gol veya gollere ihtiyaç duyacak Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son 5 maçta 11 gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, son 5 maçta rakip fileleri havalandırsa da kalesini de gole kapatmayı başaramadı. Beşiktaş, bu 5 maçta 6 gol yedi.

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Deplasmanda attığı golle büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, evinde 1-0 galip gelirse tur atlayan taraf olacak. Beşiktaş, evinde gol yemeden 1 ve üzeri skorlarla kazanırsa tur atlayan taraf olacak. Her türlü beraberlik sonucunda turu geçecek taraf Lyon olacak. Maç 2-1 bitmesi halinde uzayacak. Beşiktaş 2 üstü farklı galibiyet alması durumunda yine turu geçen taraf olacak. Lyon, maçı kazandığı her skorla turu geçen taraf olacak.

ADRIANO VE QUARESMA HAZIR!


Beşiktaş’ta, Lyon maçına saatler kala yüzler güldü… Sakatlığı nedeniyle UEFA Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasında forma giyip, giymeyecekleri belli olmayan Quaresma ve Adriano konusu çözüme kavuştu.

Yarı final bileti için sahaya çıkacak olan Beşiktaş’ta iki futbolcu da sahadaki yerini alacak. Quaresma tamamen hazır durumda. Adriano için de son bir test yapıldı ve forma giyeceği açıklandı. Beşiktaş’ta iki oyuncu da ilk 11’de yer alacak.

MARCELO VE ABOUBAKAR CEZALI


Beşiktaş’ta cezalı Marcelo Guedes ile Vincent Aboubakar, bu önemli mücadelede forma giyemeyecek. Siyah-beyazlıların teknik direktörü Şenol Güneş, kritik maçta en büyük sıkıntıyı savunmanın göbeğinde yaşayacak. İlk maçta sarı kart gören Marcelo’nun cezalı duruma düşmesinin ardından Güneş’in ilk maçta ilk 11’de sahaya çıkan Matej Mitrovic’i stoperde bir kez daha kullanması bekleniyor. Mitrovic’in deplasmandaki karşılaşmada savunmada etkisiz kalmasının ardından tecrübeli teknik adam, bu oyuncuyu stoperden başka bölgeye çekmişti. Olympique Lyon ile oynanan ilk maça sol bekte başlayan ancak Mitrovic’in yerine savunmanın göbeğine geçen Dusko Tosic’in, rövanşta yine stoperde görev alacağı öğrenildi.

Siyah-beyazlı ekipte Tolgay Arslan, Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup ise yarınki maç öncesi sarı kart sınırında bulunuyor. Bu üç oyuncu rövanş mücadelesinde de kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.

HÜKMEN ALDIĞI GALİBİYETLER


Siyah-beyazlı ekip, Avrupa kupalarında iki kez rakiplerini hükmen galibiyetlerle saf dışı bıraktı. Beşiktaş, 1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan tenin Apoel ekibinin sahada yer almaması sonrası hükmen galip ilan edilip turu geçen taraf oldu.

İÇ SAHADA BAŞARILI PERFORMANS


Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarında son dönemdeki iç saha performansıyla dikkati çekiyor. Son 4 sezonda Avrupa kupalarında rakiplerini 16 kez konuk eden Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda şu ana dek sadece bir yenilgi aldı. Beşiktaş, bu mağlubiyeti de 2014-2015 sezonunda, Slaven Bilic yönetiminde UEFA Avrupa Ligi’nde Belçika tea 3-1 yenilerek yaşadı. Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, evindeki 16 maçta 26 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Beşiktaş’ın son 16 maçtaki iç saha performansı şöyle:

Maç Organizasyon Sonuç
Olympiakos Avrupa Ligi 4-1
Hapoel Beer-Sheva Avrupa Ligi 2-1
Benfica Şampiyonlar Ligi 3-3
Napoli Şampiyonlar Ligi 1-1
Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi 1-1
Skenderbeu Avrupa Ligi 2-0
Lokomotiv Moskova Avrupa Ligi 1-1
Sporting Lizbon Avrupa Ligi 1-1
Club Brugge Avrupa Ligi 1-3
Liverpool Avrupa Ligi 1-0 (penaltılarla 5-4)
Tottenham Avrupa Ligi 1-0
Partizan Avrupa Ligi 2-1
Asteras Avrupa Ligi 1-1
Arsenal Şampiyonlar Ligi ön eleme 0-0
Feyenoord Şampiyonlar Ligi ön eleme 3-1
Tromsö Avrupa Ligi 2-0

Bu arada Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 98. iç saha maçını Olympique Lyon ile yapacak. Bu maçlarda rakiplerine 50 kez üstünlük sağlayan siyah-beyazlı takım, 23’ünden beraberlik ve 24’ünden de mağlubiyetle ayrıldı. Evindeki maçlarda rakip fileleri 144 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 97 gol gördü.

FRANSIZ TAKIMLARINA SAHASINDA KAYBETMEDİ


Fransız rakiplerine karşı 8. mücadelesine çıkacak Beşiktaş, evinde bu ülke ekiplerine mağlup olmadı. Siyah-beyazlı ekip, Fransa tea deplasmanda 2-1 yenildi.

CENK TOSUN VE QUARESMA REKOR PEŞİNDE


Bu sezon takımın en golcü oyuncusu durumunda bulunan Cenk Tosun, 2 gol atması halinde Demba Ba’yı geride bırakacak. Avrupa kupalarında 7 golü bulunan ve son olarak Olympiakos ile yapılan rövanş maçında fileleri havalandırıp Mehmet Özdilek ile aynı sayıya ulaşan Cenk, Olympique Lyon karşısında bir gol atması halinde 8 kez bu sevinci yaşayan Demba Ba’yı yakalayacak. Cenk Tosun, 2 gol atarsa hem Demba Ba’yı geçecek hem de siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında 9 kez fileleri havalandıran Pancu’yu yakalayacak.

Beşiktaş’ın bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yaptığı maçlarda bir kez gol sevinci yaşayan Cenk, Avrupa Ligi’nde ise 4 maçta 3 gol kaydetti. Siyah-beyazlı formayla 11 gol atan ancak Olympique Lyon ile oynanan ilk karşılaşmada sakatlığı nedeniyle görev alamayan Ricardo Quaresma da oynaması halinde atacağı gollerle 12 gollü Bobo’yu geçme fırsatı bulacak.

Beşiktaş’ta kırmızı kart cezasından dolayı Avrupa kupalarında 3 maç oynayamayacak Vincent Aboubakar ise bu sezon 6 gole imza attı. Takımının son 2 Avrupa kupası maçındaki golcüsü durumunda bulunan Ryan Babel ise bu sezon Avrupa kupalarında 3 golle katkı yaptı. Atiba Hutchinson, Adriano Correia ve Anderson Talisca da birer kez bu sevinci yaşadı. Beşiktaş’ın bir golünü ise Hapoel Beer-Sheva ile oynanan ilk maçta William Soares kendi kalesine atmıştı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Dusko Tosic, Lyon maçı öncesi basın toplantısı düzenled, Güneş, UEFA'nın verdiği cezaya büyük tepki gösterirken, lyon Başkanı ve yönetimini de topa tuttu!

Haberin Devamı