Dünya Berlusconi'nin yüzünü dağıttı

Berlusconi'nin yüzünü dağıttı

Paylaş
Berlusconi'nin yüzünü dağıttı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da saldırıya uğradı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Milano'da, elinde heykelcik bulunan bir adamın fiziksel saldırısına uğradı. Yüzüne heykelcikle vurulan Berlusconi hemen hastaneye kaldırılırken, erkek saldırgan, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

PLANLAMIŞ DA YAPMIŞ

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’ye Duomo Meydanı'ndaki miting sonrasında saldırıda bulunan Massimo Tartaglia’nın eyleme önceden hazırlık yapmış olduğu ortaya çıktı. Soruşturma raporunda, saldırganın Berlusconi’nin yüzünü hedef alan saldırganın küçük bir heykel parçası kullandığı belirtildi.

Berlusconi’nin burnunun ve bir dişinin kırılmasına, dudaklarının patlamasına neden olan hediyelik eşya niteliğindeki Duomo heykelcilğine polis tarafından el konulduğu da kaydedildi. Milano Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, saldırganın üzerinden çarmıha gerilmiş bir İsa heykelciği ile biber gazı spreyi çıktığını da belirtti. Yetkililer, bulunan objelerin saldırganın eyleme önceden hazırlandığının ve eylemin tasarlanarak yapıldığının göstergesi olduğuna da dikkati çekti.

SALDIRGANIN BABASI ŞAŞKIN

San Raffale Hastanesi’nde müşahade altındaki Berlusconi’yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Roberto Maroni, "Başbakan fiziken sarsılmış durumda olmakla birlikte oldukça rahat. Ağır bir darbe almış" diye konuştu. Yaklaşık 10 yıl boyunca psikolojik tedavi gören 42 yaşındaki saldırganın babası Alessandro Tartaglia ise oğlunun böyle bir eylem yapmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

SOLA OY VERİYORUZ AMA KİN YOK

Ailece merkez sola oy verdiklerini belirten baba Tartaglia, "Ama ailemizde Berlusconi’ye karşı bir kin ve nefret de yok. Oğlum, psikolojik rahatsızlığına rağmen, hiç kimseye bir zarar vermemiştir. Böyle bir şeye niyetlendiğini sezinleseydim, onu engellerdim. Olayın, İtalya’daki olumsuz atmosferin etkisiyle meydana geldiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA