Dünya Berlusconi: Kaddafi artık kontrol sahibi değil

Berlusconi: Kaddafi artık kontrol sahibi değil

Paylaş
Berlusconi: Kaddafi artık kontrol sahibi değil

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Libya'daki son durumla ilgili olarak edindiği son bilgileri basınla paylaştı. Berlusconi, yakın dostu olan Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "artık ülkesinde kontrol sahibi olmadığını" ileri sürdü

İtalya Cumhuriyetçi Partisi’nin Roma’daki 46’ncı kongresinde konuşan Berlusconi, "Birkaç dakika önce en yeni bilgileri aldım. Görünüşe göre, Kaddafi artık Libya'da fiilen kontrol sahibi değil" dedi.

Haberin Devamı

Kuzey Afrika'daki gelişmelerin bu bölgedeki halklara demokrasi ve özgürlük getireceğini belirten Berlusconi, buna karşın bu olayların aynı zamanda ülkesinin kıyılarının hemen ötesinde tehlikeli köktendinci odakların oluşumuna ve Avrupa'ya doğru kitlesel mülteci göçlerine yol açabileceğini belirtti.

İtalyan lider, ayrıca Libya’daki kan gölünü durdurmak için harekete geçilmesi ve bölgede yaşananlara seyirci kalınmaması gerektiğini söyledi.

Berlusconi, "Hepimiz hemfikirsek bu kan gölünü durdurabiliriz ve Libya halkına destek olabiliriz. Avrupa ve İtalya seyirci olarak kalamaz. Libya’da olanlar çok ağır şeyler. Harekete geçmeliyiz” diye konuştu.

'KADDAFİ AKLINI KAYBETMİŞ'

Kaddafi’nin aklını kaybettiğini söyleyen Berlusconi, “Durumu kontrol altında tutamadığı görülüyor. Ama biz sorumlulukla hareket etmeliyiz çünkü enerji rezervlerimizin bulunduğu bu ülkelerin güvenliği bizim güvenliğimiz” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet