Uğur Alkapar Berlin'de Türk usulü tatil
HABERİ PAYLAŞ

Berlin'de Türk usulü tatil

Haberin Devamı

Geçen hafta Almanya’nın başkenti Berlin’deydim. Bir Türk şirketinin Berlin’deki 3 otelinden biri olan Titanic Gendarmenmarkt’ta kaldım. Türk lokantası Hasır, et lokantası Beef and Grill Club, İtalyan lokantaları Pascarella ve La Paglia, Hasır Burger ve son olarak tavukçu ChickenBerg de bu aile şirketinin restoran markaları.

Berlinde Türk usulü tatil

İşleri, tanışma fırsatı bulduğum iki kardeş Saim ve Ahmet Aygün yürütüyor. Ahmet Aygün’ün eşi Sedef Hanım da kurumsal iletişim ve pazarlamadan sorumlu. Özellikle Hasır artık Berlin’de turistlerin mutlaka programlarına aldığı ünlü bir restoran zinciri. Saim Aygün ise 2 yıl önce belediyenin Berlin’in tanıtımı için hazırladığı ‘billboard’larda yer alan dört Alman’ın yanındaki tek Türk.

Onlar artık Almanya ekonomisinin önemli bir parçası olmuş. Özellikle son dönemdeki politik gelişmeler ışığında bu ailenin yatırımları daha da önem kazanıyor.

Beef&Grill Club By Hasır

Hasır’ın 3 şubesi bulunan Beef&Grill Club lokantası, bir et restoranı, yani steakhouse. Antrikotuyla meşhur. Çok da iyi tarama yapıyorlar. Şehrin kalburüstü kitlesini ağırlayan, sık sık iş yemekleri için tercih edilen popüler birer nokta olan bu şubelerde gerçekten et çok iyi.

Berlinde Türk usulü tatil

Dahası, henüz yıldızı yok ama, Michelin rehberinde tavsiye edilen lokantalar arasında. Hasır’ın 3 şubeli burgercisi İstanbul’da olduğu gibi Berlin’de de yükselen Amerikan burger trendini yakalamış.

Pascarella

2 şubesi olan Pascarella, 1300 İtalyan restoranının bulunduğu Berlin’de, İtalyan milli takımının geldiğinde yemek yediği bir yer. Hafta içi bile rezervasyonsuz yer bulmanız imkansız. Sürekli giden müdavimleri ve iyi yemek peşindeki turistlerden oluşan bir müşteri kitlesi var.

Berlinde Türk usulü tatil

Parmesan yatağında spagetti, incecik hamurlu pizza ve Hasırcıların uzmanlık alanı etler harika. Likörlü limon sorbesi ise efsane! Burayı çekip çeviren İtalyan Şef Manuele Rosario, Pascarella’yı Berlin’in en ünlü lokantalarından biri haline getirmiş. Tek şubesi bulunan La Paglia da daha hızlı bir şekilde, pizza, salata gibi yemekler sunan, grubun diğer İtalyan mutfağı markası.

Sezen'in odası

5 yıldızlı Titanic Gendarmenmarkt şehrin en lüks semtlerinden birinde bulunuyor. Türkiye’den birçok ünlü yıldızı ve siyasetçiyi ağırlamışlar. Eskiden Alman Devlet Tiyatrosu’nun kostüm deposu olan binayı yenilemek 4 yıl sürmüş. Tabii tonla para dökülmüş. Lobiden odalara kadar her şey kusursuz.

Berlinde Türk usulü tatil

Bir Türk otelinde kalmanın en güzel yanı ise Avrupa’da asla bulamayacağınız Türk usulü klozetler! 2 yıl önce açılan otelin en özel odası, eskiden Kral Dairesi adıyla bilinen ‘Sezen Aksu Suiti’. Sezen’in Almanya’ya konsere geldiğinde kaldığı oda adeta müzeye dönüştürülmüş. Bir konserinde giydiği elbise ve ayakkabıdan çok özel fotoğraflarına kadar Sezen Aksu, Sedef Hanım’ın bu gönül projesine çok güzel parçalar bağışlamış.

Berlinde Türk usulü tatil

En güzeli ise, burada kalan Milla Jovovich, Kate Bosworth gibi dünya starlarının Sezen’i tanıyıp CD’lerini beraberlerinde götürmüş olması.

Almanlara hamam sefası

Chaussee semtinde 1 yıl önce açılan Titanic ise 4 yıldızlı olmasına rağmen, odaları, salonları, dekorasyonu ve hizmet kalitesi ile 5 yıldız kalitesinde. Diğer otel gibi buranın da müdürü Türk. Spasındaki hamamda, Türkiye’den gelen bir uzmandan tellak eğitimi alan Alman masörler size klasik Türk masajı yapıyor.

Berlinde Türk usulü tatil

Bizim burada turistlerin çok meraklı olduğu o köpüklü keseli masajı Berlin’in göbeğinde yaptırabilmek bana çok ilginç geldi. Almanlar ve dünyanın dört bir yanından gelen müşteriler bu tür bir hamam sefasına bayılıyormuş.

SOHO HOUSE'nin 2'nci yaş partisi

Asmalımescit’teki Soho House 2 yıl önce büyük gürültüyle açılmıştı. Geçen süre içinde burası birçok magazin olayına sahne oldu. Ünlülerin nispeten daha korumalı bulduğu için tercih ettiği bir yer haline geldi. Mesela Meryem Uzerli-Alp Özcan aşkı Soho House’ta başlayıp aylarca kimsenin haberi olmadan burada devam etti.

Berlinde Türk usulü tatil

Kıvanç Tatlıtuğ’un kapıda habercilerin beklemesine sinirlenip garajdan çıkmaya çalışması akılda kalan karelerden biri oldu. Perşembe akşamı düzenlenen 2’nci yıl partisi ise çok renkli geçti. 90’lar pop şarkılarının ağırlıkla çalındığı kulübün alt katında yaş ortalaması daha yüksek kalburüstü bir kitle vardı.

Hip hop çalınan üst katta ise gençler biraz daha rahat bir şekilde dans ediyordu. Balkon ve teras ise her zamanki gibi en popüler sosyalleşme alanıydı. İstanbul’un son kalan yabancıları toplanıp Soho House’a gelmişti. Eski Amerikan Konsolosluğu, Palazzo Corpi binası bugün İstanbul’un kurtarılmış bölgelerinden biri. Siz de kurtarılmak istiyorsanız yıllık üyelik ücreti vergisiyle 1534 Euro. Başvuru için de ayrıca 200 Euro ödüyorsunuz.

ÖLMEME GÜNÜ

70’lerin sonunda Can Yücel, Edip Cansever, Cemal Süreya, Turgut Uyar, Tomris Uyar gibi edebiyatın efsane isimleri ve arkadaşları bir rakı masasında. Sohbet muhteşem.

Bu güzel insanlar o harika 26 Mart gününü ölümsüzleştirmek ve her yıl tekrar etmek için ‘Ölmeme Günü’ ilan ediyor. Ve 1985’e kadar da kutluyorlar. Beyoğlu’ndaki Leb-i Derya bu Pazar ‘Ölmeme Günü’nü hayata döndürüyor. Muhabbetin dibine vurmak isteyenleri şahane bir pazar bekliyor...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder