Gündem Berkin'e yoğun bakım işkencesi

Berkin'e yoğun bakım işkencesi

Paylaş
Berkin'e yoğun bakım işkencesi

Okmeydanı'nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan ve 69 gündür Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın hastane yönetimi tarafından taburcu edilmek istendiği belirtildi

CHP vekili Aykut Erdoğdu SSK hastanesinde baba Sami Elvan'la görüştü... Başhekimin '10 gün aileye eğitim verelim Berkin'i sonra çıkaralım' dediği bildirildi. Hastane yönetimli tepkiler üzerine Berkin'in kalacağını açıkladı.

BİBER GAZLI KAPSÜL KAFASINA ATILMIŞTI

Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almak için dışarı çıktığı sırada polisin attığı biber gazı kapsülünün başına gelmesi sonucu ağır yaralanan B.E, beyin kanaması geçirmiş ve iki kez beyin ameliyatı olmuştu. 69 gündür yoğun bakımda olan ve bilinci kapalı Berkin E.’nin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edilmek istenmesi tepkilere neden oldu. Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden hastane yönetimine eleştiriler yağdı ve hastane önünde toplanılması çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

HASTANE YÖNETİMİ SORUN ÇIKARDI

Ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana ise “Yoğun bakımdaki doktor taburcunun doğru olmadığını söylüyor. Buna karşın hastane yönetiminin B.E’nin taburcu edilmesi gerektiğini söylüyor. Aileye hiçbir gerekçe gösterilmiyor. Bilinci kapalı bir çocuğu ‘alın eve götürün demek’ ne kadar doğru. Normal servise almak yerine neden taburcu edilmek isteniyor” değerlendirmesini yaptı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Berkin Elvan'ın hastane yönetimi tarafından eve gönderilmek istendiği haberleri ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama geldi.
İlk olarak Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük'ün Twitter 'dan duyurduğu olayın ardından gelişmeler sürüyor. Pek çok insanın sosyal medya üzerinden tepki göstermesi ve ardından Berkin'in tedavisinin sürdüğü Okmeydanı SSK hastanesinde toplanmasının ardından, hastane yönetiminin geri adım attığı iddia edildi.

Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü de, ''Berkin Elvan'nın tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Hastaneden çıkarılması söz konusu değildir'' açıklamasını yaptı. Açıklama, Berkin Elvan için açılan tüm Twitter başlıklarında (hashtag) paylaşıldı.

Haberin Devamı

'İDDİALAR GERÇEK DEĞİL'

Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan Berkin Elvan’ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Ameliyat sonrası yoğun bakımda takip ve tedavisinin devam ettiği kaydedilen açıklamada "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada yer alan ’Berkin Elvan’ın hastaneden çıkarılacağı veya tedavisine son verileceği’ iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.