Siyaset 'Bensiz davanın tadı çıkmıyor'
Paylaş
'Bensiz davanın tadı çıkmıyor'

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük, "Türkiye'nin dava mankeniyim. Ben olmayınca tadı çıkmıyor" diye konuştu

"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük de konuşmak için söz almak isteyince Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, tutuklu olmadığını belirterek, bir talebi varsa söyleyebileceği kaydetti.

Küçük’ün "Ben konuşmak istiyorum. Tutuklanınca mahkeme beni çağırdı" sözlerine Şengün, mahkemenin bir çağrısı olmadığını, kısa ve öz bir talebi varsa konuşabileceğini söyledi. "Ne demek kısa, öz" diyerek tepki gösteren Küçük’e Şengün, salondaki kürsüde değil de oturduğu yerden konuşmasını istedi.

"ADIM YALÇIN KÜÇÜK AMA ŞEYTAN DA DİYORLAR"

Haberin Devamı

"Konuşmamdan çekindiğiniz nokta nedir?" diyen Küçük’ü Başkan Şengün, konuşmaya başlayınca ismini söylemesi konusunda uyardı. "Adım Yalçın Küçük ama şeytan da diyorlar" şeklinde konuşan Küçük’e Şengün, "O isminizi bilmiyoruz" dedi.

"İzliyorsunuz efendim o filmleri. Bir TV kanalındaki ’Kollama’ dizisine göre de Zekeriya Öz’ü de ben aldırmışım" ifadelerini kullanan Küçük, Hilmioğlu’nu dinlediğinde "Ölmüşüz de haberimiz yok" dediğini söyledi.

Türkiye’nin önemli fizik profesörlerinden bir olduğunu söylediği Hilmioğlu’na, aynı cezaevinde yatmaktan duyduğu gururu anlatan bir mektup yazdığını dile getiren Küçük, Adil Serdar Saçan ve İlhan Cihaner’in her türlü davasını takip ettiğini, Saçan’ın "Ben yaptım ama amirlerim görev verdi", Cihaner’in de "Bana vali görev verdi" dediğini ifade etti.

Küçük, "Türkiye’de iki devlet var çarpışıyor, biri öbürünü mahkum etmek istiyor. Şubat 2011’den itibaren başka sonuca vardık. İki devlet kavgası bitmiştir. Artık rejim değişmiştir. Yeni rejim eskisini mahkum etmek istemektedir.

Tuncay Özkan, eski rejimde olduğu için ’Suçumu söyleyin’ diye çırpınıyor. Sizse yeni rejime göre, mahkum etmeye mahkum olduğunuz için suçlarını söylemiyorsunuz. Eski rejimlerde hepimizin bir tek suçu vardır. Biz geçmiş Cumhuriyetin mensubuyuz" diye konuştu.

Haberin Devamı