Esra Karayel Benden sıkılırsa ne yapayım?
HABERİ PAYLAŞ

Benden sıkılırsa ne yapayım?

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: 35 yaşında güzel bir kadınım. Hep ayaklarımı yerden kesecek, beni çok seven bir erkek istedim. Sonunda karşıma çıktı. Bir dediğimi iki etmiyor. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Altı ay böyle geçti. Ama sıkılır mı diye de korkuyorum. Son günlerde yüzü biraz asık gibi. Sorduğumda da geçiştiriyor. Onu kaybetmek istemiyorum. Nasıl davranmalıyım? RUMUZ: BEYAZ ATLI PRENS

CEVAP: ‘Beyaz atlı prens’ filmlerde olur. Gerçek hayatla karıştırmayasın. Onun verdiklerini anladık. Peki sen bu ilişkide onun için neler yapıyorsun? Bir erkeğin senin için her şey olmasını bekleme. İsteme. Bu ona korkunç bir yük verir. Gün gelir o yükün altında ezilir. Sana davranışını mı, yoksa onu mu seviyorsun? Önce buna karar ver. Hadi al kağıdı kalemi eline. Hangi özelliklerini seviyorsun? Sevdiği renkler, hayalleri nedir? Nasıl bir hayat istiyor, neler onu mutlu ediyor? Bakalım bunlar ile ilgili bilgin var mı?

NE ONUNLA NE DE ONSUZ

SORU: On yıllık evliyiz. Bir oğlumuz var. Kocamın işleri bozulunca başka bir şehirde iş buldu. Hafta sonları eve geliyor. Aramız da bozuldu. Onu beceriksiz buluyorum ama ayrılma gibi bir durum söz konusu değil. O gidince rahatlıyorum. Beraber yatmak zor geliyor. Ama başka şehirde olunca aklım da takılıyor, “Birini bulmuş mudur” diye. Evli, parasız bir erkeği ne yapsınlar diye düşününce, rahatlıyorum. Doğru mu yapıyorum, bilemiyorum. RUMUZ: 19

CEVAP: Sevgi paraya değil, kalbe bakar. Belli ki senin baktığın yer başka. Sakın parasız diye rehavete kapılma. Kocasının işleri bozulunca “Beceriksiz” diyenlerin yanında, çalışıp destek olanlar da var. Eşini severek evlendiğin zamanlara git. Düşün. Ne oldu da sevgin bu hale geldi? Ya da onu hiç sevmedin mi? Evliliğine bu şekilde mi devam etmek istiyorsun, yoksa kırgınlıkları onararak mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder