Kültür - Sanat Ben Affleck istenmeyen kahraman
Paylaş
Ben Affleck istenmeyen kahraman

Yeni Batman seçilen Ben Affleck internet dünyasını karıştırdı. Stüdyonun verdiği karardan vazgeçmesi için internette kampanya başlatıldı. Affleck istenmeyen kahraman olarak ilan edildi

Warner Bros. stüdyolarının Ben Affleck’i yeni Batman olarak açıklamasının ardından eleştirilerin ardı arkası kesilmedi.

Çizgi romanın ve bir önceki Batman serisinin sıkı takipçileri, Affleck seçiminden rahatsız. Twitter’da da en çok konuşulanlar arasına giren Affleck için internet üzerinden bir imza kampanyası başlatıldı.

Change.org sitesi üzerinden başlatılan kampanyada, Warner Bros’.un Ben Affleck kararından vazgeçmesi isteniyor. Gerekçe olarak ise Affleck’in yetersiz oyunculuk kabiliyeti ve daha önce canlandırdığı bir başka süper kahraman 'Daredevil' filmindeki başarısızlığı öne sürülüyor. Kampanya 3 gün içinde 52 binden fazla imza topladı.

BEYAZ SARAY’A DİLEKÇE

Ben Affleck kararına sinirlenen bir başka kişi ise Beyaz Saray’a dilekçe yazdı. Tepkili hayran Obama yönetiminden 200 yıl boyunca Ben Affleck’in Batman ya da herhangi bir süper kahramanı canlandırmasını ‘yasa dışı’ ilan etmesini istedi. Dilekçe, kısa bir süre sonra siteden kaldırıldı.

HAYRANLARIN YÜZDE 70’i KARŞI

Indiewire sitesinin uyguladığı ankete göre, filmi bekleyen hayranların yüzde 70’i Ben Affleck seçimine karşı. Twitter’da da alay konusu olan seçim için “Ben Affleck’li Batman’de, Batman’in ailesi kendini öldürüyor” gibi yorumların yanı sıra Matt Damon’ın 'Joker', Jennifer Lopez’in ise 'Catwoman' olması yönünde esprili tavsiyeler verildi.

Öte yandan 'Avengers' filminin yönetmeni Joss Whedon, Affleck’in başarılı olacağını belirtti.

Çizgi roman dünyasında olduğu kadar beyazperdenin de vazgeçilmez karakterleri arasında yer alan Superman ve Batman, 2015 yılında aynı filmde sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Haberin Devamı