Dünya Belinde silahla IŞİD'e savaş açan vekil

Belinde silahla IŞİD'e savaş açan vekil

Paylaş
Belinde silahla IŞİD'e savaş açan vekil

Kuzey Iraklı bir grup milletvekili dün Türk şoförlerinin rehin tutulduğu sınıra gitti. Bölgede peşmergelerle birlikte hareket eden vekiller arasında en dikkat çeken isim Avaz Hamid isimli kadın vekildi

Musul'u ele geçiren Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD), önceki hafta 32 Türk şoförü, ardından Musul'daki Türk konsolosluğunu basıp, aralarında başkonsolosun da olduğu 49 diplomatı rehin almıştı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi adına bir grup Kürt milletvekili, dün Türk şoförlerinin rehin alındığı Gayara sınırına gitti. Habertürk'te yer alan fotoğrafta, vekillerden 29 yaşındaki Avaz Hamid, belindeki Glock'la dikkat çekti.

Haberin Devamı

PERŞMERGEYLE ÇATIŞAN IŞİD GERİ ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Irak'ın 2. büyük kenti Musul'un IŞİD'in eline geçmesinin ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Musul ile Kerkük arasındaki bölgeye 50 binden peşmergeyi takviye olarak gönderdi. Mahmur bölgesinde Irak ordusu ile birlikte hareket eden peşmerge, keşif için bölgeye giden IŞİD militanlarıyla karşı karşıya geldi. Peşmergeler zırhlı araçlarla saldırınca IŞİD militanları bölgeden ayrıldı. İkinci sıcak temas ise Kerkük'ün 20 kilometre güneybatısındaki Murtaka bölgesinde yaşandı. IŞİD militanları bölgeye baskın düzenledi. Bölgeyi koruyan peşmergeler ağır silahlarla karşılık verince IŞİD bölgeden ayrıldı.