Dünya Belediye Mandela'nın elektriğini kesecek

Belediye Mandela'nın elektriğini kesecek

Paylaş
Belediye Mandela'nın elektriğini kesecek

Hastanede yaşam mücadelesi veren Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın başı belediye ile dertte. Belediye, faturalarını ödemeyen Mandela'yı elektrik ve suyunu kesmekle tehdit etti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin eski Devlet Başkanı Nelson Mandela hastanede aylardır yaşam mücadelesi veriyor. Ancak Mandela bu kez sağlığıyla değil, ödenmeyen elektrik ve su faturalarıyla dünya basınına haber oldu.

Haberin Devamı

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg belediyesi, aylardır evinin elektrik ve su faturalarını ödemeyen Nelson Mandale'ya uyarı yazısı gönderdi.

Geçtiğimiz hafta sonu gönderilen uyarı mektubunda, 980 Euro borcun en kısa zamanda ödenmesi, aksi taktirde elektrik ve suyun kesileceği belirtildi.

BELEDİYEDEN ZORUNLU AÇIKLAMA

Olayın Güney Afrika basınında yer alması sonrası Johannesburg belediyesinden özür açıklaması yapıldı. Güney Afrika'daki "The Star" gazetesinin haberine göre, belediye adına açıklama yapan bir sözcü, uyarı mektubunun bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi.

Belediyenin açıklamasında, uyarı mektubunun Mandela'nın evinin bulunduğu Houghton bölgesinde başka bir kişiye gönderildiği belirtildi. Belediye konuyla ilgili detaylı açıklama ise yapmadı.

Haberin Devamı

'KRİTİK AMA STABİL'

Nobel barış ödülü sahibi Nelson Mandela solunum yetmezliği şikayetiyle 8 Haziran'dan bu yana hastanede kalıyor. Güney Afrika hükümeti, Mandela'nın sağlık durumunun kritik ama stabil olduğu açıklaması yapmıştı.