Gündem Belediye başkanı ile muhtar kavgası

Belediye başkanı ile muhtar kavgası

Paylaş
Belediye başkanı ile muhtar kavgası

Belediye başkanı ile muhtar kavgası

Bolu Belediye Başkanı AK Parti’li Alaaddin Yılmaz’ın siyasi parti il başkanlarının sorularını yanıtladığı toplantıya, bürosunu yıktığı Karaçayır Mahallesi Muhtarı Cengiz Aydoğan’la tartışması damgasını vurdu. Başkan Aydoğan, "Bana gelmeyip dışarıda dedikodu yapıyorsa kusura bakmasın öyle muhtarı tanımam ben" sözleri üzerine çıkan olaylar sonrası bir grup ıslıklarla protestoda bulunarak salonu terketti.

Haberin Devamı

Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti’nin organize ettiği ’Büyük Buluşma’ toplantısı dün akşam Bolu Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlendi. Bolu Belediye Başkanı Ak Partili Alaaddin Yılmaz, yaklaşık 300 kişinin önünde Ak Parti İl Başkan Vekili Murat Demirel, CHP İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu, Demokrat Parti İl Başkanı Cevat Yılmaz, DSP İl Başkanı İsmail Özbek, Türkiye Partisi İl Başkanı Adnan Uysal, İşçi Partisi İl Başkanı Hakan Kaban ile HEPAR İl Başkanı Ali Rıza Dursun’un kendisine yönelttiği sorulara yanıt verdi.

Yaklaşık 5.5 saat süren toplantıda konuşan Başkan Yılmaz’ın muhtarlık bürosu belediye ekipleri tarafından yıkılan Karaçayır Mahallesi Muhtarı Cengiz Aydoğan hakkındaki sözleri gerginliğe neden oldu. CHP İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu’nun, Cengiz Aydoğan’ın muhtarlık bürosunu neden yıktığını sorması üzerine Yılmaz, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Karaçayır polis prefabriklerinin kaldırılmasıyla ilgili kendisinin ’Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın oğlu içkili yakalandı. Belediye başkanı devreye girdi, polisler de devreye girince orayı yıktı’ diye beyanı olmuştur. Bu dedikoduyu yayıyor. Kim? Kendisini Ak Parti İlçe teşkilatı toplantısında söyledim. Bir muhtar. Bir de AK Parti İlçe teşkilatında olan muhtar, eğer bir işi varsa bana gelir. Bana gelmeyip dışarıda dedikodu yapıyorsa kusura bakmasın öyle muhtarı tanımam ben. Öyle muhtarın yerini de tanımam ben. Herkes bilsin."

AK Partililer, Belediye Başkanı Yılmaz’a alkışlarla destek verince gerginlik arttı. Oturduğu yerden kalkan muhtar Cengiz Aydoğan, Yılmaz’ın açıklamalarına cevap vermek istedi. Yılmaz’ın, "Ben onu tanımıyorum" sözleri üzerine salonda bulunanlardan bir bölümü, "Seçilmiş bir muhtarı nasıl tanımazsın?" diyerek tepki gösterdi. Toplantıyı yöneten gazeteci Süha Alparslan’ın, "Muhtarın da söz hakkı var" demesi üzerine Başkan Yılmaz, "Burada konuşamam, başka yerde konuşalım" dedi.

Salonda bulunanların protestolarının artması üzerine toplantıya katılan il başkanlarına, "Muhtara söz verelim mi?" diye soruldu. İl başkanlarının kabul etmesi üzerine bazı partililer kürsüye doğru gelen Cengiz Aydoğan’ın üzerine yürüdü. Salon bir anda karışırken araya girenler gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Bu sırada salonda bulunan Ak Partili ile CHP’liler arasında tartışma oldu. Başkan Yılmaz, kendisine, "Seçilmiş bir muhtarı tanımaman kendini inkar etmektir" diye tepki gösteren bir izleyiciye, "Ben tanımadığımı söyledim. O kadar. Provakatörlük yapma" diyerek çıkıştı.

Haberin Devamı

Salonda bulunan bazı kişiler bu sözler üzerine Başkan Yılmaz’ı yuhalarken ıslıklarla protesto etti ve salonu terk etti.
Karaçayır Mahallesi Muhtarı Cengiz Aydoğan da 16 bin nüfuslu mahallede halkın oyu ile göreve geldiğini belirterek, "Ben belediyenin her türlü kapısını açmak zorundayım. Başkan Yılmaz, bana düşman oldu. Mahallemize hizmet yapmadı. Mahallemizden özür dileyecek. Ben sorunun bitmesini istiyorum ama kendisi sürdürüyor" diye konuştu.

Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)