Dünya Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı

Paylaş
Belçika'nın başkenti Brüksel'de terör alarmı

Belçika'da Brüksel Merkez Tren İstasyonu'nda üzerinde patlayıcı olduğu iddia edilen bir kişi, Belçika polisini alarma geçirdi

Ulusal haber ajansı Belga'ya göre, Avrupa Birliği (AB) ve NATO gibi önemli kurumlara ev sahipliği yapan Brüksel’deki Merkez Tren İstasyonu’nda patlayıcı yüklü kemer takmış bir kişi etkisiz hale getirildi.

TURİSTİK MEYDANDA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI


Bu arada küçük bir patlama sesi duyulurken, polis ve askerler çevrede güvenlik önlemi aldı. Tren İstasyonu etrafındaki yollar yaya ve araç trafiğine kapatılırken, polis helikopterleri alan üzerinde uçuş yaptı.



Belçika'nın ünlü turistik meydanı Grand Palace etrafında da sıkı güvenlik önlemleri alındı.


ETKİSİZ HALE GETİRİLEN SALDIRGAN ÖLDÜ


Belçika’nın kamu televizyonu RTBF’nin haberine göre, Sypt yaptığı açıklamada saldırganın öldüğünü teyit etti. Saldırganı etkisiz hale getiren güvenlik güçlerine teşekkür eden Belçika Başbakanı Charles Michel’in bu sabah İçişleri Bakanı Jan Jambon ve Adalet Bakanı Koen Geens’in katılımıyla Ulusal Güvenlik Konseyi ile toplantı yapacağı duyuruldu.



35 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ


Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metro istasyonunda 22 Mart 2016'da düzenlenen terör saldırılarında 35 kişi hayatını kaybetmiş, 270 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından başkent Brüksel'de alarm seviyesi önce en yüksek olan dörde çıkarılmış, daha sonra da üçe düşürülmüş, polis ve askerler önemli merkezler ve binaların önünde devriye görevine başlamıştı.


İşte Belçika'yı kana bulayan saldırganlar


Brüksel'deki patlama anından ilk kareler


AA

Haberin Devamı