Spor Belarus'u yendik

Belarus'u yendik

Paylaş
Belarus'u yendik

Türkiye A2 Milli Takımı, özel maçta Belarus'u 2-0 yendi. Antalya Mardan Stadı'nda oynanan karşılaşmada milli takımın gollerini, 16'ncı dakikada Saffet Gurur Yazar ve 78'nci dakikada Murat Duruer kaydetti

Maçtan sonra basına açıklamada bulunan Antrenör Fuat Usta, yeni bir oluşum içerisinde olduklarını söyleyerek, "Oyuncularımız ilk kez birarada oynadı. Takımı tanıma açısından olumlu oldu. Amacımız (A) Milli Takım'a oyuncu kazandırmak" dedi.

Haberin Devamı

Maçın ilk golünü atan Saffet Gurur Yazar ile ikinci golün sahibi Murat Duruer, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, amaçlarının (A) Milli Takım formasını giymek olduğunu söyledi. Bu arada, Türkiye A2 Milli Takımı’nın teknik heyetine katılması beklenen Pierre Van Hooijdonk da karşılaşmayı yedek kulübesinden izledi.

USTA, "İLK YARI ÜSTÜNDÜK"

A2 Milli Takımı Antrenörü Fuat Usta, Belarus maçının ilk yarısında rakibe göre daha üstün bir oyun sergilediklerini belirtti. Fuat Usta, kamp süresince Belarus ile iki kez hazırlık maçı yapacaklarını söyledi.

Belarus mücadelesinde iyi oynadıklarını belirten Usta, ''Maçın ilk yarısında rakibimize göre daha üstün bir oyun sergiledik. İkinci yarı ise geriye çekilmemize rağmen pozisyonlar bulduk. Güzel bir maç oldu'' dedi.

Haberin Devamı

Hazırlık maçlarının, genç futbolcuların performanslarını görmek açısında önemli olduğunu dile getiren Usta, A2 Milli Takımından, A Milli Takıma iyi oyuncular yetiştirmek istediklerini kaydetti.

"İLK MİLLİ MAÇIMDA İLK GOLÜMÜ ATTIM"

Milli futbolcu Murat Duruer ise A2 Milli Takımının yeni kurulduğunu hatırlatarak, ilk hazırlık maçlarını oynadıklarını söyledi. Belarus maçında takımın güzel oynadığını vurgulayan Murat, ''Belarus karşısında iyi bir performans sergiledik. Takımda uyum sorununu atlattıktan sonra daha iyi olacağımıza inanıyorum'' dedi. Milli futbolcu Gurur Yazar ise oynadıkları ilk hazırlık maçını kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''İlk milli maçımda ilk golümü attım'' diye konuştu.