Bilim - Teknoloji Beklenen telefon geliyor!
Paylaş
Beklenen telefon geliyor!

Uzun zamandır konuşulsa da bir türlü gerçeğe dönüşemeyen bu telefon; sonunda geliyor!

Amazon, gizemli yeni telefonunu yaklaşık iki hafta sonra, 18 Haziran'da duyuracak. Telefonun ismi henüz bilinmese de, karşılaşacağımız cihazın ismi için "Kindle Phone" veya "Kindle Fire Phone" gibi tahminler yapılıyor. İşte onun hakkında tüm bildiklerimiz.

Tasarımı: BGR'nin ortaya çıkardığı çizimlerde (yukarıda), bildiğimiz akıllı ceplerdekinden çok farklı bir tasarım görmüyoruz. Bir BGR raporuna göre Amazon'un telefonu, 4.7 inç, 720p ekranla geliyor.

3 boyutlu ekran ve hareketli kontrol: Telefonun en iddialı özelliğinin 3D ekranı olması bekleniyor. BGR'nin raporlarına göre arayüz, Apple'ın parallax efektine oldukça benziyor. Telefon, iddiaya göre duvar kağıdını hareketlendirmenin yanında, simgelere de perspektif katıyor.

El hareketlerinize cevap verebilen telefon, iddiaya göre yüzümüzü ve nereye baktığımızı izlemek için birkaç kameradan faydalanıyor. Amazon'un tanıtım videosundaki oyuncuların hareketleri, bu işlevi doğruluyor gibi.

Diğer özellikler: Amazon'un telefonunun Kindle Fire tabletler gibi Android'in değiştirilmiş bir sürümünü kullanmasına neredeyse kesin gözle bakılıyor. Cihazın Snapdragon işlemci ve en az 2GB RAM ile gelmesi bekleniyor. Firmanın son Kindle Fire cihazlarının oldukça güçlü olduğunu biliyoruz, aynısını telefondan da bekleyebiliriz.

Resimlerle: Dört çekirdekli en iyi 37 cep telefonu!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı