Gündem Beklenen festival başlıyor

Beklenen festival başlıyor

Paylaş
Beklenen festival başlıyor

Büyükçekmece'de 30 Haziran-07 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 13.Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor

Yaklaşık 52 ülkenin katılımcı ve gözlemci sıfatıyla katılacağı festivalin mükemmel geçmesi için Büyükçekmece Belediyesi’nin öncülüğünde Folklor Kurumu, STK’lar ve Büyükçekmece halkı hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

DÖRT ÜLKEDEN HEYKELTRAŞLAR GELDİ

Haberin Devamı

Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları, dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başladı. Dünyaca ünlü heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel sempozyumuna bu yıl Avusturalya-Güney Kore-Tayland-Hollanda ve Türkiye ‘den heykeltıraşlar katılıyor.

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltıraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar: Luke Zwolsman (Avustralya), Craig Medson (Avustralya), Hwang (Güney Kore), Tanadol (Tayland), Jerome Symons (Hollanda), Bahadır Çolak (Türkiye), Kemal Tufan (Türkiye)

'AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANITMAK'

Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece’nin hem de İstanbul’un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecekler.

Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen sanat elçilerimizi elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlamak. Konuklarımızın her birini Türkiye’nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı da buluyoruz ” dedi.

Festivale bu yıl 52 ülkeden sanatçı, heykeltıraş ve jüri üyesi katılacak.

Haberin Devamı

FESTİVALE YILDIZ YAĞACAK

29 Haziran Zülfü Livaneli
02 Temmuz Burak Kut - Murat Karahan
03 Temmuz Hadise
04 Temmuz Ahmet Özhan
05 Temmuz Murat Boz
06 Temmuz Volkan KOnak
07 Temmuz Ali Altay

FESTİVALE KATILACAK ÜLKELER :

Amerika, Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Güney Kore, Hollanda, İspanya, KKTC, Kosova, Makedonya, Meksika, Mısır, Peru, Polanya, Sırbistan, Slovakya, Slovakya (Bando), Tataristan, Tayland, Togo, Ukrayna, Ürdün, Litvanya, Rusya, İspanya, Portekiz, Sırbistan, Slovakya, Yunanistan, Almanya, Macaristan, Kosova