Sabanur Kıraç Bekarların duymaktan bıktığı 8 şey
HABERİ PAYLAŞ

Bekarların duymaktan bıktığı 8 şey

Haberin Devamı

Bu devirde bekar olmak zaten yeterince zor. Bir de üstüne etrafınızdaki evli ya da ilişkideki insanların garip ve gereksiz yorumlarıyla uğraşmak zorunda kalmamalısınız. Hem belki bekar olmayı siz bilerek seçtiniz. Belki hayatınızın bu evresinde bir ilişkinin yükü altına girmek istemiyorsunuz. Ya da belki de bir türlü kafanıza göre birini bulamıyorsunuz ve sırf biriyle birlikte olmuş olmak için de standartlarınızı düşürmüyorsunuz.

Sebebiniz ne olursa olsun içinde bulunduğunuz bu durum sadece sizi ilgilendirir. Ama ne yazık ki pek çok ilişkideki insan, bekar birini görünce kendini tutamaz. Analarının karnından sevgilileriyle doğmuşlar gibi ilişkiler ve bekarlık hakkında atıp tutmaya başlar. İşte yer yüzündeki belki tüm bekarların duymaktan bıktığı 8 şey!

1- Eminim sen de (günün birinde) sana göre birini bulacaksın

Belki bunu söyleyen kişinin niyeti iyidir ama ne yazık ki kulağa hiç öyle gelmiyor. Bu daha çok kibirli, kendini beğenmiş ve karşısındaki kişiyi küçümseyen birinin yorumuna benziyor. En azından bekar kişi çoğunlukla bu cümleyi duyunca böyle hissediyor. Medyum olmadıkları sürece buradaki gelecek tahmini sadece insanın sinirini bozuyor. Cümlenin “Sana göre” kısmıysa sanki bekar kişide herkesten farklı bir şey varmış izlenimi veriyor. Hem neden bekarlık bir tercih olamıyor? Neden illa ki eninde sonunda birini bulmak gerekiyor!

2- Hala nasıl yalnız olduğunu anlamıyorum

Belki isteyerek! Belki şu anda bir ilişkinin yükünü çekmek istemediğinden! Belki de doğru düzgün biri karşısına çıkmadığından... Yani kısaca onda herhangi bir sorun ya da eksik olduğundan değil. “Dışarıdan mükemmel görünüyorsun nasıl birini bulamıyorsun” der gibi konuşmak ve alttan alta “Acaba bilmediğimiz bir sorunun mu var” der gibi davranmak hiç hoş değil, hiç!

3- Hayat sana güzel

“Sevgilim çok zor biri, bekar olduğun için çok şanslısın” anlamına gelen cümleler de ayrı bir gıcıklık. Belki bekar arkadaşınız içinden “Keşke bir sevgilim olsaydı da kavga etseydik” diye geçiriyor. Belki bekarlıktan bıkmış. Belki kendini zannettiğiniz kadar şanslı hissetmiyor! Bu gereksiz övgüye hiç ihtiyacı yok!

4- Bekar olduğun için anlayamazsın

Hadi ama! Şu anda bekar olması hep bekar olduğu anlamına gelmiyor ki! Bir ilişki nasıl yaşanır, ne gibi sorunları ve sorumlulukları vardır elbette ki biliyor. Sanki ondan üstün bir yanınız varmış gibi konuşulmayı ve dışlanmayı da hak etmiyor!

5- Seçici olmayı bırakmalısın

Neden? Sırf biriyle birlikte olmak için mi? Sırf “Bir sevgilim var” diyebilmek için mi? Hiç sanmıyorum! Standartlar iyidir. İnsanın kendini ve isteklerini bilmesi iyidir. Hem davul bile dengi dengine diye boşuna dememişler! Eğer bekar arkadaşınız gösterdiğiniz birine ilgi duymadıysa, onun için kalbi atmadıysa standartlarını düşürmesini söyleyerek ona aşık olmasını sağlayamazsınız!

6- Hayat işten ibaret değil

Belki öyle belki de değil! Şu anda elindeki en iyi zaman öldürecek ve kendisine fayda, özgüven, başarı ve para getirecek tek şey belki de işi. Ya da belki de şu anda hayatının işe önem vermesi gereken dönemi. Belki bu yıllarda yaptığı atak onu ve ailesini daha sonra rahat ettirecek. Ya da belki de kendine işe vermekten başka seçeneği yok. İki durumda da o mutluysa sorun yok!

7- Bugünlerini çok ararsın

Evet her geçen gün biraz daha yaşlandığımızın hepimiz farkındayız. Eğer bekar arkadaşınızın hayatına hayalini kurduğu gibi biri girseydi eminim onu kovmazdı. Şu anda hayatında biri yoksa bunun sebebi “Nasılsa ileride birini bulurum” mantığı olmayabilir. O yüzden ona gün geçtikçe yaşlandığını hatırlatmanıza gerek yok!

8- İnternet sitelerini denedin mi?

Belki denedi belki de denemedi! Halen bekar olduğuna göre bu sorunun cevabı önemli değil. Hem belki internetten sevgili bulma fikri ona cazip gelmiyor. Ya da henüz kendini hazır hissetmiyor. Ya da bunu yapmaya başladıysa bile özel hayatını size anlatmaktan çekiniyor. Bu devirde bu sitelerin farkında olmayan yok merak etmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder