Gündem Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Paylaş
Bedri Baykam'a bıçaklı saldırı

Ressam Bedri Baykam İstanbul'da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Saldırgan polise teslim oldu

Ünlü Ressam Bedri Baykam, Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi'nde "İnsanlık Anıtı"yla ilgili katıldığı toplantının ardından bıçaklı saldırıya uğradı. Baykam'ın asistanı Tuba Kurtulmuş da bıçaklandı. Kars'ta bulunan ve 'Ucube' olarak adlandırılan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş düzenlemek amacıyla sanatçı dostlarıyla toplanan Bedri Baykam, hastaneye götürüldü.

SALDIRGAN KARAKOLA TESLİM OLDU

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş’u bıçakla yaralayan kişi olduğu belirtilen Mehmet Çelikel gözaltına alındı.
Evli ve bir çocuk babası şüpheli Mehmet Çelikel'in 1 hafta önce de Bedri Baykam'ın yine Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılan bir toplantıda bulunduğu bildirildi.

"SİNİRLENDİM, BIÇAKLADIM"

Şüpheli Çelikel'in polise verdiği ilk ifadede, "Toplantı bitiminde kendisine beni de Taksim'e bırakmasını istedim. Bedri Baykam ise küfür etti. Bugün toplantı sonrası yine aynı konuyu konuşmak için 'görüşebilir miyiz?' dedim yanındaki kadın araya girip 'Görüşmezsiniz. Çok işimiz var' dedi. Ben de sinirlendim ve bıçakladım" dediği öğrenildi.

>> OLAYDAN SONRA BÖYLE KAÇTI >> VİDEO


Alınan bilgiye göre, Baykam ve Kurtulmuş’u bıçakla yaraladığı belirtilen Mehmet Çelikel Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gönderilmesi bekleniyor.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Haberin Devamı

BAYKAM ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA YARDIM İSTEDİ

Bıçaklı saldırıya uğrayan Baykam, sokak ortasında bağırarak araçlardan yardım istedi. "Beni hastaneye götürün" diye bağıran Baykam'a bazı araçlar kapılarını kilitleyerek yardım etmedi. Baykam daha sonra bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Baykam, taksiyle Maslak'taki bir hastaneye götürüldü.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer5222","5222","201104","5222-3.jpg");

'DEDİĞİMİ YAPMAZSAN BAŞIN BELAYA GİRECEK'

Polisin belirlemelerine göre, siyah düz saçlı saldırgan önce sivil plakalı bir otomobile bindi. Otomobilin sürücüsü saldırgana "Başımı belaya sokma" dedi. "Asıl benim istediğimi yapmazsan başın belaya girecek" diyen saldırgan, sürücüye bir taksi durağına gitmesini söyledi.

Haberin Devamı

Yakındaki durakta inen saldırgan müşteri gibi davranarak taksiye bindi. Saçları sağa taralı, bıyıksız ve sakalsız olan saldırganın koyu renk bir pantolon ile haki renk bir mont giydiği belirlendi. Gayrettepe’de inen saldırganın taksi şoförüne polise teslim olacağını söylediği belirtildi. (Saat 18.00 sularında, bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren Mehmet Çelikel adlı şüphelinin Bayrampaşa'da polise teslim olduğu öğrenildi)

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Görgü tanıkları saldıganın elinde büyük bir bıçağın olduğunu söyledi. Tanıkların anlatımına göre Baykam ve asitanı Tuğba Kurtulmuş'un otomobile binmek için otoparka yöneldiği sırada gerçekleşen saldırıyı 1.70 boylarında 30-35 yaşlarında olduğu sanılan esmer bir kişi gerçekleştirdiği bildirilmişti.

>> BAYKAM'IN SALDIRIDAN ÖNCEKİ KONUŞMASI >> VİDEO
>> ASİSTANI DA BIÇAKLANDI >> VİDEO

"Toplantı çıkışında çığlıklar duyuldu. Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı. Heyecandan mı kendini yere yattı, yoksa aldığı darbeden mi anlayamadık. "

Levent Kırca, Rutkay Aziz ve daha birçok sanatçı, 23 Nisan'da Kars'ta yıkılma kararı alınan İnsanlık Anıtı'na yürüyüş yapmayı planlıyorlardı.

EMNİYET MÜDÜRÜ ZİYARETE GİTTİ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Bedri Baykam ile Tuba Kurtulmuş’un tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesine gelen Hüseyin Çapkın, yaralıların sağlık durumlarına ilişkin bilgi aldı.

AMELİYATI 4 SAAT SÜRDÜ

Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, ressam Bedri Baykam’ın kesici ve delici alet ile karın bölgesinde kalın bağırsağı, 12 parmak bağırsağı ve karaciğerinde yaralanmalar meydana geldiğini belirterek, "Yaralanma sonucu ciddi kanaması olan Bedri Baykam’ın ameliyatı 4 saat sürmüştür. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınmıştır" dedi.

Çuhadaroğlu, "24 saat sonra durumu stabil hale geldiğinde yoğun bakımdan çıkarılarak normal odaya alınacak" dedi.

Haberin Devamı