Siyaset Bedelli askerlikle ilgili hükümetten flaş açıklama!
Paylaş
Bedelli askerlikle ilgili hükümetten flaş açıklama!

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri olan bedelli askerlikle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, bedelli askerlikle ilgili olarak, "Şu aşamada Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir teklif yoktur" dedi.

İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Petro-kimyada yeni bir atılım yapılmasının önemi görülüyor. Büyük ölçekli endüstri bölgelerinin kurulması noktasında sunumlar yapıldı. Bir üretim reform paketi var. Sanayinin gelişmesini teşvik için çalışmalar yapıldı.


BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI


Soru: Bedelli askerlik tartışması başladı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları var. Bu konu gündeme geldi mi?

Bu bedelli askerlik meselesi sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alan. İyi organize olan bir grubu var. Şu aşamada Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir teklif yoktur.

"AK PARTİ, CHP VE MHP BİRLİKTE ÇALIŞIP..."


Soru: 15 Temmuz'la ilgili darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığı iddiası var. CHP'nin eleştirileri var

Kontrollü darbe teşebbüsünü söylemek 15 Temmuz darbecilerine verilmiş en büyük destektir. 244 şehidin olduğu, binlerce yaralının olduğu sürece kontrollü darbe demek akıllara ziyan bir yaklaşım. Bu kontrolllü darbe teşebbüsü demek milletimizin tamamına yapılmış bir haksızlıktır. Siyasi ayağı dahil herkes ortaya çıkarılıp milletimizin önüne çıkarmak için bütün partiler olarak yoğunlaşmamız gerekiyor.

IRAK REFERANDUMU


Soru: Irak-Kürdistan bölgesi referanduma gitme kararı aldı. Bölgesel hükümet ile bir temas kuruldu mu? Bu referandum yapılırsa ilişkileri nasıl etkiler?

Biz bölgeyle ilgili bütün muhattaplarımıza söylediğimi sözler aynıdır. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yanayız. Bizim Kuzey Irak yönetimi ile yakın bir diyalogla çalıtığüımızı da tüm dünya biliyor. Böylesine bir adımın zaten paramparça olmuş bölgede karışıklıkların daha fazla artıracağını biliyoruz. Bu konuyu bir kez daha gözden geçirmeleri gerekiyor.


UYUM YASALARI


Uyum yasalarıyla ilgili konu TBMM'ye gönderilecek. Dolayısıyla burada uyum meselesinde de elimizi hızlı tutmamız gerekiyor.

"AİHM'İN VERDİĞİ KARAR DOĞRU"


Numan Kurtulmuş, AİHM'in bir öğretmenin yaptığı başvuruyu OHAL Komisyonu'na yönlendirmesiyle ilgili olarak, "AİHM'in verdiği karar şu aşamada doğru bir karardır. AİHM'den önce Türkiye'de nihai bir kurul olarak tasarlanmış bir komisyondur demiştik. Komisyon üyeleri belirlendi. Bu komisyon şimdi bu dosyaları tek tek karar verecek. Bu dosyaların hazırlanmasıyla ilgili olarak personel alımıyla ilgili süreç de sürdülüyor. Temmuz ayı başı itibariyle başvurulara bakılacaktır. Çok ağır bir yük. Dosyalar sonuçlandırılmaya çalışılacak. Mağdur olan herkesin bundan sonra başvurabileceği bir adres var." dedi.

KATAR KRİZİ


Bölgede bu kadar çok sorun varken, mezhep çatışmasının körüklenmeye çalışıldığı görülürken, gelenek olarak birbirlerine yakın ülkelerin aradaki farklılıkları gidermek için samimiyetle gayret göstermeleri gerekiyor. Krizler geliştiğinde sorunu çözmek zordur. Biz Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanımız sorunun çözülmesi için telefonda diplomasi mekiği yaptı. Bütün liderlerle görüştü. Bu krizin ilerlemesinin bütün bölge ülkelerine ağır bedelleri olacaktır. Başta ilgili taraflar olmak üzere bütün ülkelerin samimiyetle çaba sarfetmesi gerekiyor.

Haberin Devamı