Magazin Beatles'ı böyle görmediniz!

Beatles'ı böyle görmediniz!

Paylaş
Beatles'ı böyle görmediniz!

İngiliz savaş muhabiri Dan McCullin 28 Temmuz 1968'de 'Beatles' Mad Day Out' diye anılan günde çektiği Beatles fotoğrafla-rının hikayesini ilk kez kamuoyuyla paylaştı

Hayatının en büyük savaş muhabirliği işinden, ‘Hue Savaşı’nı belgelemesinin ardından Londra’ya dönen McCullin, hayatının bir diğer önemli işine imza atacağından habersizdi. Ta ki Apple isimli bir şirketten telefon gelene kadar.

Haberin Devamı

Telefondaki ses ona “Sana 200 sterlin versek bir gününü Beatles ile geçirir misin?” diye soruyordu. McCullin’in ilk tepkisi “Şaka mı yapıyorsunuz? Ben onlara 200 sterlin vereyim” oldu. McCullin, şaşkınlığı atlattıktan sonra “Neden ben? Etrafta bir çok iyi stüdyo var. Ben iyi bir ünlü fotoğrafçısı değilim” dedi.

Sıkı bir Vietnam Savaşı karşıtı olan John Lennon, fotoğraflarını görmüştü. İşin sırrı buydu. O gün Ringo Starr, John Lennon, Paul McCartney ve George Harrison’dan oluşan Beatles ve McCullin, Londra’nın kuzeyinde birçok yere gidip çekim yaptılar, şekilden şekile girdiler. Beatles üyeleri artık eski fotoğraflarının kullanılmasından rahatsızdı.

Medya için yeni ve çılgın bir imaj yaratmak istiyorlardı. McCullin, Lennon’un karısı Yoko Ono’nun çekim sırasında “Fotoğrafçı niye orada duruyor? Benim bulunduğum yerden çekmeli” diye bağırmasının o günden hatırladığı tek üzücü şey olduğunu söyledi. McCullin üzülmüştü, çünkü Ono ona işini nasıl yapması gerektiğini dikte ediyordu.

Haberin Devamı

VATİKAN BEATLES'İ AFFETMİŞ!