Gündem BDP'lilere PKK'lı cesedi teslim ettiler

BDP'lilere PKK'lı cesedi teslim ettiler

Paylaş
BDP'lilere PKK'lı cesedi teslim ettiler

PKK'lılar, Kato Dağı'na çıkan BDP'lilere PKK'lı cesedi teslim ettiler

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı'na çıkarak, PKK'nın ilk silahlı eylem yıldönümünü kutlayan BDP'liler, buradaki bir grup silahlı PKK'lının getirdiği cesedi alarak ilçe merkezine getirdi.

PKK'nın ilk silahlı eylem tarihi olan 15 Ağustos yıldönümü nedeniyle Beytüşşebap İlçesi'nde bulunan çok sayıda BDP'li, Kato Dağı'nda kutlama yapmak için bugün sabah saatlerinde partinin ilçe binası önünde toplandı.

Daha sonra Kato Dağı'na çıkmak isteyen BDP'liler ile onlara izin vermeyen güvenlik güçleri arasında uzun süren tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sonrasında güvenlik görevlilerinin izin vermesi üzerine BDP'liler, Abdullah Öcalan ve PKK lehinde sloğanlar atarak, Kato Dağı'na yürüyerek bir gün önce dağa çıkan diğer partililer ile buluştu.Kato Dağı'nda kısa bir konuşma yapan BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, PKK'lıların dağ koşullarını anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'lıların cenazelerinin defnedildiği, "Kurtay Faraşin Şehitliği" mezarlığının açılışı yapıldı. PKK'yı sembolize eden bayraklar ve Abudllah Öcalan posterlerinin asıldığı mezarlık girişinde, uzun süre PKK ve Öcalan lehinde sloğanlar atıldı.

Daha sonra Kato Dağı'nın yüksek kesimlerinden gelen silahlı bir grup PKK'lı, 2007 yılındaki bir çatışmada yaşamını yitiren Botan Hilvan kod adlı PKK'lı Ferdi Dehşet'in kemiklerinin bulunduğu tabutu getirerek, Dehşet Ailesi üyelerinin de aralarında bulunduğu BDP'lilere teslim etti.PKK'lı Ferdi Dehşet'in kemiklerinin içerisinde bulunduğu ve üzeri PKK bayrakları örtülü tabutu alan partililer, yine sloganlarla ilçe merkezine gelmek üzere yola çıktı. Yüzlerce araçlık konvoyla Beytüşşebap ilçe merkezine getirilen cenazeyi Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne yakın bir yerde omuzlara alan BDP'liler, sloğan atarak yürüyüşe geçti.

Türk Bayrağı ve Sağlık Bakanlığı'na ait flamaların olduğu direklerin yanında, PKK ve konfederalizmi sembolize eden bayraklar taşındı. Hastanenin kapısında bir süre bekleyen partililer, daha sonra PKK'lı Ferdi Dehşet'in tabutunu, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere hastane yetkililerine teslim etti.

DHA